Ranheim vant fortjent 2-1. Se høydepunktene fra kampen nederst i artikkelen!

Erlend Stenberg

Erlend Stenberg utlignet for TUIL.

Nyopprykkede Ranheim tok alle poengene med seg hjem fra Tromsdalen. Trønderne var det beste laget i en heller svak forestilling.

TUIL produserte svært lite framover på banen. I Savnet av skadede Bjørn Strøm og Reidar Waage veldig tydelig. Dalingan klarte aldri å etablere seg høyt oppe på Ranheims banehalvdel. TUIL manglet rett og slett pondus på topp.

Etter ni minutter tok Ranheim ledelsen 1-0, etter scoring av Robert Stene. Den samme Stene var forøvrig aktuell for TUIL for noen sesonger siden.

19 senere gjorde Erlend Stenberg det igjen for TUIL. Kapteinen var frampå med pannebrasken og utlignet til 1-1 mens "Stenberg-sangen" runget over stadion. Som mot Løv/Ham, var det et vakkert utført frispark foranledningen.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1. Men fire minutter ut i andre omgang gikk Ranheim opp i 2-1 ledelse, som også ble sluttresultatet. Robert Stene utnytter nøling i TUIL-forsvaret og plasserer ballen enkelt til side for Steffen Andreassen i TUILs mål.

– Vi liker ikke å tape fotballkamper, så dette var veldig surt. Vi gir de desverre to litt for lette mål. I tillegg er dommeren for lite konsekvent og stykker opp kampen, dette er veldig frustrerende, sa TUIL-trener Morten Pedersen etter kampen.

Morten Pedersen

TUIL-trener Morten Pedersen var verken fornøyd med egne prestasjoner eller dommeren etter dagens kamp mot Ranheim.

Offisiell åpning av ny arena
Hele 1025 tilskuere så kampen på nye TUIL-Arena som ble offisielt åpnet av president i NFF, Yngve Hallén og Tromsøs ordfører, Arild Hausberg.

I tillegg til å være fornøyd med lagets prestasjoner i andre omgang hadde Ranheims assistent-trener Otto Ulseth bare gode ord å si om nye TUIL-arena.

– Den nye stadion er jo helt fenomenal. Det var en opplevelse å komme hit og det er veldig kjekt å være her, sa han etter kampen.

Otto Ulseth

Ranheim-trener Otto Ulseth var storfornøy både med lagets innsats og TUILs nye faciliteter.

Keepertrøbbel
Begge TUILs keepere var skadet og uaktuelle for spill i søndagens kamp. TUIL måtte ut på keeperjakt, og klubben signerte tidligere denne uken 19-årige Steffen Andreassen. Trener Morten Pedersen omtaler unggutten som et keepertalent av de sjeldne. Men Andreassen kan ikke starte kampen mellom stengene for TUIL. Grunnen er at Andreassen kun har amatørkontrakt med TUIL. Dette hindrer imidlertid ikke at han kan byttes inn, og det var nettopp dette TUIL gjorde ved første stopp i spillet. Unge Sondre Bergstedt Flaat startet som TUIL-keeper, men fikk da følgelig ikke mange sekunder før han overlot plassen til Steffen Andreassen.

Det historiske keeperbyttet kom etter bare 16 sekunder. Steffen Andreassens første involvering var tydelig preget av nerver. Han glapp et innlegg rett i beina på en Ranheimspiller, men heldigvis uten tellende resultat for Andreassen og TUIL.