NRK Meny
Normal

Tror givergleden i Harstad går i arv

Frelsesarmeen blir tatt godt i mot i Harstad. I år regner de med å få inn over 400 000 kroner. Nina Klaussen mener det er verdt hver krone.

Nina Klaussen

Nina Klaussen nøler ikke med å trekke kortet for Frelsesarmeen.

Foto: Martin Mortensen / NRK

– Jeg gir penger til Frelsesarmeen hvert år. De gjør en fantastisk jobb for å legge til rette for de som ikke har så mye. Det er verdt hver eneste krone, sier Nina Klaussen.

Hun er på vei ut av kjøpesenteret Amfi Bertheus i Harstad. Som så mange andre i julestria har hun stoppet opp ved den sorte gryta som henger i inngangspartiet.

Klausen trekker kortet, for å gi flere muligheten til å feire jul.

– Folk i Harstad er gavmilde som alltid. I år ser det ut til at vil runder 430 000 kroner, forteller korpsleder for Frelsesarmeen i Harstad, Helge Byre Myklebust.

I over to og en halv uke har de stått der. Folk i alle aldere har stoppet for en prat, og for å gi en donasjon.

– Det ser nesten ut til at folk har lært av sine foreldre at de skal gi til Frelsesarmeen, og andre organisasjoner i jula, sier Myklebust.

Helge Byre Myklebust

Helge Byre Myklebust, korpsleder i Frelsesarmeen i Harstad.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Pengene de får inn går til matutdelingen i Harstad. Rundt 35 personer får hver uke middag og poser med mat av Frelsesarmeen. I jula er det flere som får et lite bidrag til julefeiringen av de sortkledde soldatene, i form av julepølser, ribbe og andre godsaker.

– Det kan være folk som ikke har økonomi til å kjøpe inn julemat å grunn av sykdom, kredittkortgjeld, rusproblemer, eller lignende, sier Helge Byre Myklebust, som er kritisk til at det kastes mye mat i Norge.

– Det er et samfunnsproblem. Heldigvis har vi avtaler med to av matbutikene i byen, som gir oss fullt spiselig mat de ellers må kaste. Folkene vi hjelper setter stor pris på det.