Det glapp for Tromsø i sluttminuttene

Haugesund tok ledelsen tidlig, men Tromsø tok seg opp i andreomgang.

Tromsø mot Haugesund

Tromsøs Runar Espejord (t.h.) i duell med Haugesunds Kristoffer Haraldseid og Torbjørn Agdestein på kveldens kamp på Haugesund stadion.

Kristoffer Haraldseid ble matchvinner da Haugesund slo Tromsø Idrettslag (TIL) 2–1 i eliteseriekampen søndag kveld. Haugesund tok ledelsen ved Alexander Stølås etter bare 14 minutter. Det var FKH-angriperens fjerde mål denne sesongen.

Etter 73 minutters spill ble Tromsø redusert til ti spillere etter at Magnar Ødegaard fikk marsjordre, men innbytter Jostein Gundersen utlignet ti minutter senere.

Seiersmålet kom da Kristoffer Haraldseid skjøt via Tromsøs Thomas Lehne Olsen og i nettmaskene to minutter før slutt.

Haugesund klarte aldri å spille TIL ut av kampen, og det holdt på å straffe seg da Gundersen utlignet på tampen.

To gule kort

Tromsøs Christian Landu Landu og Kent-Are Antonsen pådro seg gule kort. Det røde kortet til Magnar Ødegaard var TILs første utvisning i årets sesong.

Tromsø spiller sin neste kamp 21. august på hjemmebane mot Viking. Haugesund møter Lillestrøm dagen før. TIL ligger nå på 12. plass i serien med 21 poeng.

FKH ligger på femteplass etter 20 serierunder.

Oppgjøret på Haugesund stadion søndag kveld ble dømt av Trygve Kjensli, med 4347 tilskuere til stede.