Trenerforeningen: – Ledelsen gjør ham dårligere

– Flovik burde hatt uforbeholden støtte utad fra ledelsen, mener daglig leder Teddy Moen i trenerforeningen. Han reagerer på måten hovedtrener Bård Flovik er blitt behandlet.

Eliteserien fotball 2017, Molde - Tromsø.

Trener Bård Flovik i Tromsø IL under kampen mot Molde. Dette ble lagets tredje tap på rad.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Teddy Moen

REAGERER: Daglig leder Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening.

Foto: Linn Husby / NRK

– Vi har jo fulgt utviklingen i Tromsø gjennom våren, og jeg har jo pratet litt med Bård underveis. Jeg følte kanskje at en del ting toppet seg denne uken. Jeg synes ledelsens måte å håndtere Bård på for øyeblikket ikke er på det nivået det burde være, sier daglig leder Teddy Moen i Norsk Fotbaltrenerforening.

Han reagerer på hvordan ledelsen i både Tromsø IL og andre fotballklubber kommuniserer forhold rundt sine ansatte.

– Veldig ofte føler jeg at ledelsen i mange profesjonelle klubber er mer opptatte av hensynet til media og andre pressgrupper enn de er av sine ansatte.

– Burde hatt uforbeholden støtte

Tromsø IL har hatt en mager poengfangst den siste tiden. Det har ført til at presset på TIL-ledelsen og hovedtrener Bård Flovik, øker etter det siste tapet mot Molde søndag. Tapet var det tredje strake nederlaget i Eliteserien. Supporterklubben Isberget har fått nok, og krever endringer i trenerteamet.

Stig Arne Engen og Trond Steinar Albertsen

SVARER: Direktør Stig Arne Engen sier at de er naturlig at de neste kampene blir kommentert.

Foto: Gunnar Grindstein

Sportssjef Svein-Morten Johansen uttalte da at den kommende kampen mot Sandefjord blir en nøkkelkamp. Etter et møte i sportslig utvalg i klubben onsdag formiddag, sa direktør Stig Arne Engen til NRK at ledelsen vil gjøre nye vurderinger etter kampen – mest sannsynlig mandag.

– Flovik burde hatt uforbeholden støtte utad fra ledelsen. De bør gi ham 100 prosent tillit og antyde det i alle sammenhenger, sier Moen.

Han mener ledelsen svekker TIL-trenerens autoritet og mulighet til å gjøre en god jobb når de antyder at hans arbeidsforhold i klubben avhenger av resultatet i neste kamp.

– Det gjør han til en dårligere trener. Og her synes jeg ikke ledelsen i Tromsø IL har gjort den jobben de burde ha gjort.

TIL-ledelsen: – Naturlig å kommentere

I en SMS til NRK påpeker direktør Stig Arne Engen at TIL for tiden befinner seg i en krevende sportslig situasjon med kun en sier på de ti siste kampene:

Hovedbudskapet til media etter Molde-kampen, var naturlig nok behov for å gjøre ytterligere tiltak for å snu den dårlige trenden vi er inne i.

Det er naturlig nok blitt kommentert at de påfølgende kampene, med hjemmekampen mot Sandefjord som den første, er særdeles viktige kamper i den tabellsituasjonen vi befinner oss i.

Engen skriver videre at TIL-ledelsen er på linje med Moen i hans syn på hvordan slike prosesser gjennomføres.

Skulle vi på et tidspunkt komme i en situasjon der skifte av trener vurderes som et riktig tiltak, vil dette selvfølgelig gjøres på en måte som ivaretar menneskelige hensyn og i henhold til gjeldende lovverk.

Dette er vi som klubb meget bevisst på.