Antyder «vinn eller forsvinn» mot Sandefjord

– Sandefjord blir en nøkkelkamp for oss, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Flovik, Engen, Aronsen og Johansen

Bård Flovik (t.v.) kan være ferdig som TIL-trener dersom Gutan ikke slår Sandefjord på Alfheim i neste kamp. Her på tribunen sammen med direktør Stig Arne Engen, styreleder i TIL Holding, Per Aronsen og sportssjef Svein-Morten Johansen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Presset på TIL-ledelsen og hovedtrener Bård Flovik øker etter tapet i Molde søndag – det tredje strake nederlaget i eliteserien. Supporterklubben Isberget har fått nok, og krever endringer i trenerteamet.

Det kommer ikke før søndagens kamp mot Sandefjord på Alfheim.

– Vi legger ikke opp til noe møter nå, slik vi hadde i pinsen etter tapet for Vålerenga. Vi retter oss nå inn mot Sandefjord-kampen, som blir en nøkkelkamp for oss, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til NRK.

Vil komme endringer uten seier i neste kamp

Etter to år i bunnstriden, skulle 2017 være året da TIL etablerte seg på øvre halvdel. Klubben fikk 5 millioner kroner av Trond Mohn til å forsterke laget. Men etter en god start med sju poeng på de tre første kampene, har TIL ramlet ned på direkte nedrykk ved knapt halvspilt sesong.

De siste ti kampene har gitt fattige seks poeng.

Dermed ringer alarmklokkene på Alfheim, og nå sier sportssjefen at det vil komme endringer hvis TIL ikke slår Sandefjord på søndag.

– Det må endring til dersom vi ikke kan vise til en prestasjon og et resultat hjemme nå som er godt nok. Da må vi styrke trenerteamet eller gjøre andre endringer. Vi kan ikke fortsette som nå, sier Johansen.

Svein-Morten Johansen

Sportssjef Svein-Morten Johansen er bekymret etter nok et tap. – Det må endring til dersom vi ikke kan vise til en prestasjon og et resultat hjemme nå som er godt nok, sier Johansen til NRK.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Hva mener du med andre endringer? Trenerskifte?

– Jeg vil ikke gå i detaljer på det nå. Men det er klart at ting er nødt til å bli bedre, spesielt hjemme på Alfheim. Der har vi ikke levert godt nok, sier Johansen.

Avhengig av tillit

Han har selvsagt fått med seg at supporterklubben Isberget vil ha et trenerskifte. Rett etter tapet for Molde gikk leder Alf Edvar Masternes ut med klubbens misnøye.

– Legger det et ekstra press på klubben?

– Jeg vil si det sånn at vi er avhengig av at byen og supporterne har tillit til oss – og det vi gjør på Alfheim. Nå har vi over ganske lang tid vært i denne situasjonen, og slik kan det ikke fortsette. Vi må gjøre noe. Men først skal vi samle oss inn mot kampen mot Sandefjord, sier Svein-Morten Johansen.

Overrasket Flovik

Hovedtrener Bård Flovik sier han ikke har fått tenkt så mye på Sandefjord-kampen etter tapet i Molde.

– Det er mye støy nå, så den kampen får vi begynne å se på når vi har samlet gruppa igjen på tirsdag, sier Flovik fra Gardermoen – på vei hjem fra Molde mandag formiddag.

– Hva tenker du om at ledelsen sier det kommer endringer hvis det ikke leveres en god prestasjon og en godt resultat mot Sandefjord søndag?

Eliteserien fotball 2017, Molde - Tromsø.

Bård Flovik klarte ikke å lede Tromsø til poeng i Molde søndag. Han er overrasket over at supporterklubben Isberget krever at han må få sparken.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Det orker jeg ikke kommentere på annen måte enn at jeg hadde håpet vi kunne ta sånne prosesser internt.

– Hva med at Isberget vil ha trenerskifte nå? Overrasket?

– Det har jeg ikke fått med meg før nå nettopp, Og, ja, det overrasker meg, Isberget har som klubb ment noe hele veien. Men ut i fra det vi leverer helt fram til 1-0 i Molde, så er jeg overrasket over utspillet, sier Flovik.

Styrelederen henviser til sportssjefen

Styreleder i TIL, Holding, Per Aronsen henviser i all hovedsak til sportssjefen i forhold til klubbens utsatte tabellsituasjon.

– Vi har organisert oss slik at det er sporten og sportslig utvalg som håndterer dette, så engasjerer styret seg når vi blir bedt om det. Jeg synes Svein-Morten (Johansen) håndterer dette bra og har tillit til det han gjør, sier Aronsen til NRK.

– Hva med at Isberget krever Floviks avgang? Øker ikke det presset på ledelsen?

Fornøyde

Styreleder i TIL, Per Aronsen, henviser til sportssjefen når klubben nå har havnet på direkte nedrykk i eliteserien.

Foto: Rune N. Andreassen / NRK

– Sånn er det med fotball, det skaper masse engasjement både når det går godt og når det går dårlig. Vi i klubben må uansett håndtere dette profesjonelt, og gjøre det vi mener er best for klubben.

Bård Flovik har nå ledet TIL i 53 eliteseriekamper. Poengsnittet er 1,11 under hans ledelse.

PS! Det var nettopp etter hjemmekampen mot Sandefjord – en kamp som endte 1–1 – at Steinar Nilsen fikk sparken i 2015-sesongen – med et poengsnitt på 0,85. Assistent Bård Flovik overtok, og berget laget fra nedrykk med seier i de to siste kampene. Poengsnittet på de siste ti kampene var 1,2.