– Vi hadde ikke marginene på vår side

Tromsø IL snubler seg videre i cupen. Denne gangen måtte de ut i straffesparkkonkurranse mot Finnsnes.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen mener TIL ikke hadde marginene på sin side mot Finnsnes.

I første runde av cupen måtte Tromsø bruke åtte straffer på å slå ut 3.-divisjonsklubben Mjølner.

Før oppgjøret mot Finnsnes, som spiller i 2. divisjon, var TIL-trener Steinar Nilsen klar på at det ikke ville skje igjen.

– Nei, jeg tror ikke det. Det var en veldig spesiell kamp i Narvik. I tillegg har vi spilt mot Finnsnes før i år, så vi vet akkurat hva som venter oss, sa Nilsen før kampen.

Men etter full tid sto det 2–2. Det samme var stillingen etter ekstraomgangene, og TIL måtte igjen gjøre seg klar for straffesparkkonkurranse.

Igjen trakk de det lengste strået, og vant til slutt 6-4.

Mikael Olsen og Glenn Martin Andreassen bommet på sine straffer for Finnsnes, mens Lars Gunnar Johnsen var den eneste TIL-spilleren som ikke traff på sitt skudd. Dermed endte kampen 6–4 til TIL.

– Vi er glade i Nord-Norge og liker å lage spenning og gi folk valuta for pengene når vi spiller cup, spøkte TIL-treneren etter kampen, før han blir seriøs.

– Vi tok ikke vare på mulighetene vi skaper, og det er noen store sjanser. Slik er det av og til.

Steinar Nilsen var sikker på seier etter 90 minutter før kampen mot Finnsnes. I stedet måtte TIL ut i ny straffesparkkonkkurranse.

Finnsnes på høyde med «Gutan»

Men kampen kunne fort endt annerledes, selv om den startet på verst tenkelige vis for Finnsnes.

Etter tre minutter fikk TIL straffe, til høylytte protester fra hjemmelaget.
Thomas Kind Bendiksen satte ballen sikkert bak Lars Konrad Johnsen i FIL-målet.

2.-divisjonslaget lot seg likevel ikke vippe av pinnen. De kjempet seg fint inn i kampen igjen, og skapte en del uro i TIL-forsvaret. Etter drøyt 20 minutter fikk Glenn Martin Andreassen nok plass inne i TILs 16-meter til å heade ballen bak Lars Herlofsen i TIL-målet.

Hjemmelaget fortsatte å presse på, og kunne fort økt ledelsen, men det endte 1–1 til pause.

– Det var en jevn kamp. Vi er fullt på høyde med TIL og spiller veldig bra i perioder, men får noen uheldige dommeravgjørelser mot oss som ødelegger litt. Jeg føler med guttene som føler at de er bedre enn TIL i dag. Synd vi ikke er i tredje runde, sier FIL-trener Bjørn «Bummen» Johansen etter kampen.

Bjørn Johansen så nesten Finnsnes slå TIL ut av cupen.

FIL i ledelsen

Fem minutter ut i andre omgang var det Finnsnes' tur til å få straffe etter at TIL-utleide Mathias Johnsen ble felt av Lars Gunnar Johnsen.

Jonas Simonsen var sikker fra krittmerket. Like sikker var Thomas Kind Bendiksen på sin andre straffe for dagen noen minutter senere.

Til tross for en del muligheter til begge lag, blant andre ved Runar Espejord for TIL, og Jonas Simonsen og Anders Jenssen for FIL, klarte de ikke å avgjøre etter 120 minutter, og kampen endte da med straffesparkkonkurranse.

Straffesparket til Thomas Kind Bendiksen i førsteomgang, Glen Robin Isaksens scoring for Finnsnes, og Morten Moldskreds avgjørende straffespark i straffekonken i kampen mellom Finnsnes og TIL, samt scoringene til Andreas Sletvold (TUIL) og Anders Jørgensen (Harstad), og Nilas Eiras straffemiss i kampen mellom TUIL og Harstad.