Tidligere TIL-stjerne med på liste over vårens skuffelser

Fotballekspert Lars Tjærnås mener at tidligere TIL-stjerne Thomas Kind Bendiksen er en av vårens store skuffelser i årets eliteserie.

Thomas Kind Bendiksen

Thomas Kind Bendiksen herjet på midtbanen til TIL, men har ikke slått til etter overgangen til Molde.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

23. desember 2014 forlot Thomas Kind Bendiksen Tromsø til fordel for Molde. Man trodde hvert fall det skulle være til fordel for Molde. Men nå mener altså Lars Tjærnås at Molde kunne spart seg for signeringen.

Årets skuffelse på midtbanen

I et blogginnlegg på Aftenposten sine nettsider har Lars Tjærnås tatt ut "skuffelsens ellever" for vårsesongen, og som en av to midtbanespillere er Thomas Kind Bendiksen med.

– Var en "stjerne" i Tromsø og skulle berike Moldes midtbane. Det har han langt fra maktet, og frister tilværelsen mest på sidelinjen, skriver Tjærnås i sin begrunnelse for valget av Kind Bendiksen.

I tillegg til Bendiksen tok Tjærnås ut følgende spillere til "skuffelsen ellever": Per Morten Kristiansen (Haugesund), Stian Ringstad (Lillestrøm), Fredrik Semb Berge (Molde), Vieux Sane (Bodø/Glimt), Daniel Gretarsson (Aalesund), Espen Hoff (Start), Magne Hoseth (Viking), Steinthor Thorsteinsson (Viking), Christian Gytkjær (Haugesund) og Marvin Ogunjimi (Strømsgodset).

Styrte midtbanen til TIL

I TIL var Kind Bendiksen regnet som en stjernespiller, og han var svært delaktig i at det ble opprykk for klubben ved å være på banen i samtlige kamper. Men etter forrige sesong gikk kontrakten ut, noe som gjorde harstadværingen til en svært ettertraktet mann. Han vendte nesen mot Møre og Romsdal for å hjelpe et gulljaktende Molde.

På vestlandet har det ikke blitt like mye spilletid for Bendiksen, som har fått spilletid i fattige fem kamper, hvor fire av dem har vært som innbytter.