Stor suksess for Finnmarks festivaler

Svært god festivalsommer for flere festivaler i Finnmark. Flere med publikumsrekord.

CC Cowboys

Vokalist Magnus Grønneberg i CC Cowboys under årets Varangerfestival.

Foto: Knut-Sverre Horn

Festivalene i Finnmark kan rapportere om en sommer i særklasse. Flere steder har folk gått mann av huset for å være med på festival å se sine favorittartister.

Denne helga ble Aronnesrocken arrangert for anledningen i sentrum av Alta. Daglig leder av festivalen Tore Mathisen Grøtte sier de har doblet publikumsantallet fra tidligere år.

– Det har vært en fantastisk folkefest i sentrum av Alta. Vi har hatt publikumsrekord og omsetningen vår har vært veldig bra, sier Grøtte.

– Hvor mange hadde dere innom festivalen?

– Det har vært vanvittig med folk. Hvis vi sier 6000 mennesker bare på selve festivalområdet er vi nok så moderat, sier han.

ARonnesrocken

Daglig leder i Aronnesrocken, Tore Grøtte, er veldig fornøyd etter årets festival. Her fra festivalen i 2013.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

Firedoblet omsetningen

Maria Utsi

Maria Utsi i Varangerfestivalen er veldig fornøyd med årets festival. – Stemningen etter festivalen sitter også igjen, sier hun.

Maria Utsi i Varangerfestivalen er om mulig enda mer fornøyd. Hun sier de har helt formidable besøkstall og har firedoble omsetningen.

– Hele opplevelsen av denne suksessen har kommet så brått på. Så det har bare vært en utrolig opplevelse. Tilbakemeldingene er også gjennomgående positiv, sier Utsi.

Festivalsjef i Alta Soul- og Bluesfestival, Stig Anton Eliassen, fikk 300 færre publikummere innenfor gjerdene sine enn budsjettert med. Han sier været jobbet mot dem.

– Vi er greit fornøyd med festivalen, men vi hadde et utrolig dårlig vær, sier han.

Utsolgt etter tre år

Festivalsjef for Sørøyrocken Ken Arne Brox er fornøyd. Årets festival sprengte alle rammer sier han.

– Vi hadde satt en femårs plan som sa at vi skulle være utsolgt innen fem år. Så at det kun går tre år må vi si oss fornøyd med, sier Brox.

Og ifølge Brox var helgepassene til festivalen utsolgt lang tid i forveien.

– To måneder før festivalen startet var helgepassene utsolgt, så gikk dagspassene radig unna. Vi hadde vel omtrent tjue dagsbilletter igjen på fredagen, sier han.

Ken A. Brox

– Jeg tror det er fordi de er kvalitetsbevisste. Folk ser at dette er bra og de hiver seg på, sier Brox om hvorfor finnmarksfestivalene har hatt suksess.

Foto: André Bendixen