Tromsø Storm viste stryke og tok til slutt knekken på Gimle i Tromsøhallen.

Tromsø Storm

Her har Charlie Lee satt en utsøkt trepoenger.

Forrige helg pangåpnet Tromsø Storm sesongen med to solide borteseiere mot Fyllingen og Nidaros Jets. I sesongens første hjemmekamp ventet derimot betydelig sterkere motstand i form av Gimle BBK.

I en veldig tett kamp, hvor bortelaget store deler av tiden var et lite steg foran, viste Storm-spillerne karakter og dro til slutt i land en sterk 85-79 seier i 4. periode.

Før kampen virket trener Kenneth Webb trygg på at laget kunnet vinne kampen, men skrøt av motstanderen.

– Forhåpentligvis tar vi seieren. Gimle er en tøff motstander som kan gi oss problemer. Dette er bare vår tredje kamp og vi har mange nye spillere, så jeg forventer bare at vi ser progresjon fra de to første kampene. Vi må bare bruke tiden på å bli kjent med hverandre, og så satser jeg på at det er bra nok til seier, sa Webb like før kampstart.

Treg start

Gimle satte fart på kampen fra start og skaffet seg tidlig en ledelse på åtte poeng. En timeout og noen minutter senere var Storm tilbake i kampen. Selv om hjemmelaget åpnet tregt klarte de å samle seg og gå inn i 2. periode med stillingen 20-18.

Nok en gang var det Gimle som festet grepet og skaffet seg nok en åttepoengs ledelse. Eksentriske Webb på sidelinjen viftet med armene og manet spillerne sine til innsats uten at det hjalp. Gimle ledet 35-39 til pause.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Trener Kenneth Webb instruerer spillerne fra linja. Her setter han inn nykommeren Casiem Drummond.

Minst, men størst

Etter pausen fikk publikum underholdning for pengene. De 897 betalende tilskuerne kunne se at Tromsø Storm tok tilbake ledelsen midtveis i 3. periode. Herfra og ut vippet det fram og tilbake, helt til tiden gikk ut og stillingen var 56-57 før siste periode.

Bortelaget så ut til å stå distansen godt og gikk i føringen 60-65 før det virkelig smalt i Tromsøhallen. Noen minutter senere satte Galin Mihaylov en trepoenger som snudde kampen til 69-67.

Herfra så ikke Storm seg tilbake. Mihaylov satte to trepoengere til, samtidig som Storms minstemann, Charlie Lee, på 173 satte fyr på publikum. Med sin eksplosivitet og teknikk herjet han tidvis med Gimle-spillerne og ble kåret til banens beste spiller i sin første hjemmekamp.

– Ikke for å virke «cocky», men dette forventet jeg av meg selv. Jeg har lagt ned mye arbeid nå sommer. Jeg har slitt litt med skuddene mine de to første kampene, og i første del av denne kampen, men lagkameratene oppmuntret meg til å fortsette. Til slutt løsnet det og det var en strålende atmosfære her, sa en fornøyd Charlie Lee etter kampen.

Dermed har Tromsø Storm vunnet alle sine tre kamper så langt og ligger for øyeblikket alene på tabelltopp.