NRK Meny
Normal

Stig Henriksen tapte i retten

Eiendomsinvestor Stig Henriksen tapte sin rettssak mot Handelsbanken, og må dermed betale saksomkostninger på 1,5 millioner kroner.

Stig Henriksen

Eiendomsinvestor Stig Henriksen tapte i tingretten.

Foto: NRK

Handelsbanken blir frifunnet på alle punkter etter at Stig Henriksen gikk til søksmål mot banken og forlangte millionerstatning, skriver avisa iTromsø.

Henriksen saksøkte Handelsbanken fordi de var villig til å låne han penger uten å advare han om at dette kunne gå galt.

I 2010 ble både firmaene hans, og Stig Henriksen personlig, slått konkurs med ei samla gjeld på over 40 millioner kroner.

LES OGSÅ: Krever flere millioner fra advokat

Da tok banken alle eiendelene hans, og solgte dem for å redde noe av pengene de hadde lånt ut. Men sjøl etter at to eiendommer i Tromsø, deriblant en bolig til 13 millioner kroner, to snøscootere, fire biler, deriblant en Porsche til 3,5 millioner kroner og et verdifullt gullur, er gjelda fortsatt enorm. I dag skylder Henriksen Handelsbanken 18 millioner kroner.

Henriksen mener at han søkte om, og fikk låne 17,5 millioner kroner av Handelsbanken i Tromsø som privatperson.

Da slår Finansavtaleloven fast at banken har en såkalt frarådingsplikt. Det betyr at banken skal advare kunder mot å låne så mye penger når forholdene tilsier at han ikke bør gjøre det.

Men dette kravet vant han altså ikke fram med i tingretten. Nå må han i stedet betale saksomkostninger på 1,5 millioner kroner i tillegg til den gamle gjelden til banken.

– Vi har vunnet saken fullstendig. Dommen viser med all tydelighet at det ikke fantes noe grunnlag for søksmålet fra Stig Henriksen. Samtlige påstander er lagt døde. Jeg er glad for at det nå er slått fast at vi har fulgt opp engasjementet på en god måte og ikke jukset, sier banksjef Yngve Haldorsen i Handelsbanken i Tromsø.

LES OGSÅ: Går til sak for å få slettet 18 millioner