Slik blir Tromsøbadet

Forprosjektet til Tromsøbadet er levert, og byrådet mener badelandet til 650 millioner kroner skal stå klart i 2018.

Byrådet foreslår en maksimal økonomisk ramme på 650 millioner kroner for badet, samtidig som Tromsø kommune får 258 millioner kroner i tilskudd.

– Byrådet har jobbet med dette prosjektet siden vi tok over i 2011, og vi leverer på det vi har lovet velgerne. Tromsøbadet er et solid og gjennomarbeidet anlegg som vil bli til stor glede for tromsøværinger i alle aldre, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) i en pressemelding.

Se kommunens presentasjonsvideo:

Prosjektet skal gjennomføres som en samhandlingsentreprise, som betyr at man samarbeider med entreprenørene underveis. Byrådet mener det vil gi en god mulighet til å kvalitetssikre prosjektet.

– Tromsø går utrolig bra for tiden, og det er høy aktivitet i byggebransjen. Det merkes også på prisene vi får. Vi vil fortsatt jobbe aktivt med å kutte kostnader, men Tromsø fortjener et badeland av denne størrelsen, sier byråd for finans Jonas Stein (V) i pressemeldingen.

– Vil bidra til bedre og mer svømmetrening

I 2014 presenterte Tromsø kommune planene for Tromsøbadet, som skal bli byens badeland. Nå er de kommet et skritt nærmere anlegget som er planlagt på Templarheimen i Tromsø.

Stein mener at kommunen får et solid og robust anlegg til verdi av 650 millioner kroner.

– Med ekstern finansiering på over en kvart milliard kroner, blir kommunens reelle kostnader 392 millioner kroner, sier finansbyråden.

Bygget på 13.000 kvadratmeter vil inneholde blant annet 50-metersbasseng, stupeanlegg, bølgemaskin, klatrehall og utebad.

– I dag får elever i Tromsøskolen kun 100 timers skolesvømming. Myndighetene anbefaler minst 170 timer. Nå får vi et anlegg som endelig gjør det mulig å gi ungene skolesvømmingen de trenger for å lære seg å svømme skikkelig, sier byråd for næring, kultur og idrett, Vanja Terentieff (H).

Mener det vil styrke helsetilbudet i Tromsø

Byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm (Frp) sier i pressemeldingen at han ikke er i tvil om at Tromsøbadet blir et av de viktigste folkehelsetiltakene i kommunen.

– Det vil gi eldre og syke et unikt rehabiliterings- og velværetilbud.

26. august skal kommunestyret vedta kostnadsrammen for prosjektet, og byrådet behandler saken 13. august.

Høsten 2015 skal anlegget bearbeides og trimmes for å finne best mulig og mest mulig økonomiske løsninger, ifølge pressemeldingen.