NRK Meny
Normal

Skremt av fakkelen på Melkøya

Enda vet ingen hva som er i soten som faller over byen og nærområdene.

For sikkerhets skyld valgte ledelsen Fuglenes barneskole i går å legge sin årlige høsttur bort fra nærområdet til fakkelen.

Med 165 elever med på tur ville vi være på den sikre siden forteller rektor Arve Paulsen:

- Vi vil jo ikke være hysteriske, men det er klart at vi tenkte at det var bedre å være føre var og at vi ønsket å unngå å være så nærme røyken, sånn i tilfelle.

Kommunelege i Hammerfest, Anne Grethe Olsen, mener det kan være lurt å være litt ekstra forsiktig inntil videre, for foreløpig vet de ikke om soten som faller over byen kan være skadelig.

- Dersom man går i et område der barna plukker blåbær så kan man kanskje la være med det. Man kan jo plukke bær og skylle dem når man kommer hjem, men barna putter de jo rett i munnen så man bør kanskje være litt forsiktig, særlig med ungene.

Det er tatt utvidede vannprøver både av regnvann og drikkevann i Hammerfest, men svarene på hva soten fra fakkelen på Melkøya kan inneholde kommer ikke før i neste uke.

I dag vil helse- miljø og tekniske sektor i kommunen samt mattilsynet i hammerfest ha et møte om saken og komme med mer informasjon til innbyggerne.