NRK Meny
Normal

Sjokkert over forslaget om ny OL-søknad

Leder i Troms idrettskrets, Knut Bjørklund, reagerer sterkt på utspillet om en norsk-svensk OL-søknad med Trondheim som vertsby.

Lillehammer-OL
Foto: Brox, Hans / NTB scanpix

– Jeg trodde dette var en spøk da jeg hørte nyhetene i dag tidlig, sier Bjørklund.

I en kronikk i avisa Nationen i dag, lanserer Thorleif Gunhildrud og Arild Strømnes ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) ideen om et norsk-svensk OL i 2026 med Trondheim og Åre. De tror det norske folk er enig i at drømmen om et OL i Norge fortsatt lever.

– Vi må tenke annerledes. Er tiden inne til å gjøre et fremstøt sammen med vårt naboland i øst? Er det mulig å leke med tanken om et OL i Trondheim og Åre i 2026? Grovt sett med ishockey og alpint til Sverige og nordiske grener til Norge, skriver de.


Den tanken er ikke leder av Troms idrettskrets, Knut Bjørklund, med på.

– Vi har nettopp avsluttet en OL-prosess der den korte tiden etter Tromsø-avslaget, kostnadene og et ureformert IOC var blant grunnene til å si nei. Idrettsstyret kom for bare to dager frem til at det skal satses på breddeidrett og etterlyser et løft på sju milliarder kroner. Å tro på OL nå er å leve i en boble, sier Bjørklund.

Han mener OL-prosessene har vist at det bør gå tid før Norge igjen vurderer en ny søknad.

– Vi har sløst bort hundrede millioner på OL-søknader til ingen nytte. Vi må gå i oss selv før vi begynner med en ny søknad nå, mener han.

Oslo kommune trakk OL-søknaden 1. oktober i år, etter at Høyre sa nei til statsgaranti.

Knut Bjørklund

Knut Bjørklund, leder i Troms idrettskrets.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK