NRK Meny
Normal

Siv Jensen taler for døve ører i Tromsø

Frp-lederen håper norske kommuner ikke lar seg presse til å ta inn syriske flyktninger. I Tromsø holder de seg til vedtaket om å ta inn så mange som mulig.

Siv Jensen

Siv Jensen mener Norge ikke skal ta imot så mange syriske flyktninger.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Valglogo

– Jo flere kommuner som sier nei, desto større mulighet er det for at avtalen ikke gjennomføres, sa partileder Siv Jensen under Frps offisielle valgkampåpning i Ålesund sentrum lørdag.

I juni ble det klart at Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Venstre og Miljøpartiet De Grønne er enige om å ta imot 8 000 syriske flyktninger over tre år. SV trakk seg fra Syria-forhandlingene fordi de ønsker at Norge skal ta imot enda flere flyktninger.

– Ingen kommuner skal la seg presse å følge opp vedtaket om å ta imot flere syriske flyktninger. Nå bruker vi kommunevalgkampen til å kjempe mot det, sa Jensen videre.

Hun legger vekt på at det er en klausul i avtalen som sier at den skal revurderes neste år.

Tromsø lar seg ikke rokke

Øyvind Hilmarsen

Øyvind Hilmarsen forholder seg til kommunens vedtak.

Foto: Petter Strøm / NRK

Tromsø kommune vedtok i mai at de skal ta imot 140 flyktninger fra Syria, dersom Staten betaler for utgiftene dette vil medføre.

– Uttalelsen til Siv Jensen forandrer ingenting. Vi forholder oss til vedtaket om å ta imot disse flyktningene, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen.

Hittil i år har kommunen tatt imot rekordmange flyktninger. Hilmarsen mener det er viktig at de tar imot så mange flyktninger som de har kapasitet til.

Asylpolitikk er et viktig tema i valgkampen. Hvordan stiller Høyre i Tromsø seg til å ta imot enda flere flyktninger?

– Vi er åpne for det, så lenge Staten tar ekstrakostnadene.