NRK Meny
Normal

Sametinget fornøyd med strategien

Sametingspresidenten er spesielt fornøyd med at regjeringen vektlegger urfolkenes rettigheter i utviklingen av områdene.

Aili Keskitalo
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

- Dette danner et godt grunnlag for samarbeid mellom Sametinget og Regjeringen om nordområdene. Anerkjennelse av urfolkenes rettigheter innebærer at vi alle kan utnytte det potensialet som ligger i framtidig utvikling innen næring, forskning og ressursforvaltning, for å skape en sterkere posisjon for samer og andre urfolk i nord, sier Sametingspresident, Aili Keskitalo i ei pressemelding.

Keskitalo sier at styrket samarbeid på tvers av landegrensene, både mellom statene og urfolkene, er nødvendig for en helhetlig og forsvarlig utviklingen av nordområdene.

- Jeg er glad for at det i Sametinget og i Regjeringen er enighet om en offensiv og internasjonal innsats for å styrke urfolkenes rettigheter og livsvilkår. Fra Sametinget vil vi prioritere det internasjonale rettighetsarbeidet i FN, Barentsregionen, og spesielt fokusere på de utfordringene som klimaendringene representerer, sier Keskitalo.