NRK Meny
Normal

Vil åpne butikken om natten

Ingen trodde søndagsåpen butikk skulle være nødvendig. Nå er det ukas største handledag for Tom Idar Nilsen i Hammerfest. Nå vil han ha døgnåpen butikken.

Jan Harald Tomassen

Daglig leder ved Bunnpris i Rypefjord, Tom Idar Nilsen, vil prøve seg på døgnåpen butikk.

Foto: Jan Harald Tomassen

Daglig leder ved Bunnpris i Rypefjord, Tom Idar Nilsen, husker fortsatt at folk reagerte når han begynte med søndagsåpen butikk.

– Da sa folk at det aldri kom til å gå bra, sier Nilsen.

Nå er søndagen en av de bedre dagene for Nilsen.

– Søndagen er mye større enn en vanlig ukedag, sier han.

– Vil man ha et døgnåpent samfunn?

Fylkesleder Inger Marie Karlsen i Handel og kontor i Finnmark, stiller spørsmål ved om man virkelig vil ha et døgnåpent samfunn.

– Vi er ikke imot hele tiden. Men er det et døgnåpent samfunn man vil ha? For det er ikke slik at bare de som jobber i den butikken må på jobb, det er mange yrkesgrupper som må ut å jobbe døgnet rundt, sier Karlsen.

Vil ikke tjene penger på nattåpent

Karlsen tror ikke man trenger døgnåpne butikker eller søndagsåpne butikker. Hun liker ikke at Bunnpris i Hammerfest nå skal ha butikken åpen 24 timer i døgnet. Hun tviler dessuten på grunnlaget.

– Jeg vet jo at bensinstasjoner har hatt døgnåpent. Jeg har selv jobbet på en døgnåpen bensinstasjon, og til syvende og sist så lønte det seg ikke å ha nattåpent, sier Karlsen.

Vil være først ute

Nilsen har tidligere forsøkt å ha nattåpent. Da gikk ikke bemanningskabalen opp, og han innrømmer at det kan bli en utfordring nå også.

– De ansatte som slipper å jobbe er litt spent de også, sier han.

– Men du har ansatte som har meldt seg frivillig til å jobbe på natten?

– Ja det er helt frivillig, sier han.

Nilsen sier det gjelder å være først ute, selv om behovet kanskje e litt lite kartlagt.

– Det er best å være først med det. Da slipper man å komme halsende etter. Så hvis det blir sånn at alle kan ha åpent så lenge de vil er vårt system oppe og går allerede, sier Nilsen.