NRK Meny
Normal

Pasienter rammes av streik

Et 100-talls pasienter fra Helse Finnmark rammes av vekterstreiken. Liss-Merethe Hermannsen frykter hun nå må vente til høsten for ny time.

Video Streik rammer pasienter

Streik rammer pasienter

Hun skulle vært på operasjonsbordet i dag, men må igjen bare dekke over en alvorlig ansiktsskade. Hver 6. uke er Liss-Merethe Hermannsen i den daglige køen av pasienter som skal reise til Universitetsykehuset i Tromsø. Men stengt flyplass i Alta, stansa henne i dag tidlig.

– Jeg tar til tårene, for nå havner jeg vel bakerst i køen igjen, for det er så stor pågang på hudavdelingen. Nå må jeg vel vente helt til høsten, sier hun og legger til at det tar på humøret.

– Jeg har jo så lyst til å bli ferdig med dette, sier hun.

Liss-Merethe Hermannsen mener pasienter som skal til sykehus burde kunne slippes gjennom sikkerhetskontrollen.

– Vi har jo skriftlig innkalling, så det burde ikke vært noe problem, sier hun.

Ikke dispensasjon

Kjell Flage er streikevakt ved Alta lufthavn. Han sier det kun er pasienttransporter som går under kategorien livstruende som kan slippes gjennom.

– Vi kan ikke slippe noen andre gjennom, og slik jeg vurderer denne saken er det ikke livstruende, sier han.

Vektere ved Alta lufthavn

Vektere ved Alta lufthavn

Foto: Kai Erik Bull / NRK

Flere stenges

I morgen trappes streiken opp. Da vil i alt fem flyplasser; Sandnessjøen, Førde, Alta, Leknes og Kristiansand, lammes. Selv om flyene går, slipper heller ikke pasienter gjennom.

Totalt rammes et 100-talls pasienter fra Helse Finnmark av vekterstreiken som lammer flytrafikken.

Universitetssykehuset vil ikke ha noen oversikt over når pasienter som rammes må stille bakerst i køen før tidligst onsdag.