På innsiden av Manchester United i 10 dager

Jonas Johansen har ansvaret med å følge opp TIL-talentet som blir United-spiller i august 2020.

Ole Gunnar Solskjær og Jonas Johansen.

Jonas Johansen fikk møte Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær på Carrington.

Foto: privat

Han var en populær spiller på Alfheim – og mannen bak scoringen som sendte Tromsø tilbake i eliteserien høsten 2014. Nå er Jonas Johansen (34) spillerutvikler i TIL. Og mannen som har fått ansvaret med å følge opp stortalentet Manchester United signerte tidligere i år – Isak Hansen-Aarøen (15).

Det er bakteppet for at en hel delegasjon (22 spillere og åtte trenere) fra Tromsø IL og Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) i Tromsø den siste uka har besøkt Manchester United. Og blant annet spilt kamp mot klubbens U18-lag – en kamp TILs U18-gutter tapte 3-4.

– En veldig jevn kamp. Mange av våre gutter leverte årsbeste. Vi har jo en del Liverpool-gutter på laget som nok tok i litt ekstra, flirer Jonas Johansen.

Tror på Hansen-Aarøen

Johansen har vært enda noen dager lenger i Manchester – som følge av sin tette oppfølging av Isak Hansen-Aarøen. Stortalentet og U15-landslagsspilleren flytter fra Tromsø til England og blir United-spiller når han fyller 16 år – 22. august neste år.

Isak Hansen-Aarøren (t.h.) og TIL U18 viste seg fram mot Manchester Uniteds U18-lag onsdag, en kamp TIL tapte 3-4.

Isak Hansen-Aarøren (t.h.) og TIL U18 viste seg fram mot Manchester Uniteds U18-lag onsdag, en kamp TIL tapte 3-4. Jørgen Johansen, Peter Bjerke og Bryan Fiabema scoret målene.

Foto: privat

– Jeg har hatt ansvaret for å følge opp Isak, og har fått god kontakt med folkene fra Manchester United. Når vi ønsket å komme over, var de veldig interessert i å få det til. Og Isak var veldig god i kampen mot United, sier Johansen. Han sender ukentlige trenings-rapporter på Hansen-Aarøen til United.

– Hvilke forventninger har United til Isak?

– De har veldig store forventninger. Og har laget et kjempeopplegg til han kommer over neste år. De henter ikke mange gutter utenfra. Kanskje tre-fire i året i hvert årskull. De har veldig trua på Isak, absolutt.

Samtaler med Solskjær

Jonas Johansen møtte også manager Ole Gunnar Solskjær, og mange av de store stjernene – før landslagspausen slo inn.

– Utrolig omgjengelige og hyggelige folk. Ingen superstjerne-fakter på Carrington. Og fasilitetene her er helt rå. 16 fulle baner med det beste gresset jeg har sett. Imponerende.

22 spillere og åtte trenere/lærere fra TIL og NTG har fått tilgang på topp fasiliteter på Carrington - treningsanlegget til Manchester United.

22 spillere og åtte trenere/lærere fra TIL og NTG fikk onsdag omvisning på Carrington - treningsanlegget til Manchester United.

Foto: privat

Johansen fikk også snakket mye med Ole Gunnar Solskjær.

– Ja, vi snakket mye sammen. Og det er utrolig hvor positiv stemningen er nå. Alle føler at sjela og Ferguson-følelsen er tilbake på Carrington. Han har gjort det åpent og omgjengelig. Ingen betyr mer enn andre. Veldig familiefølelse, egentlig, slutter Jonas Johansen.