NRK Meny
Normal

Ukjente innbruddstyver slapp ut alle kattene: – Nå mangler bare Kai

12 av de 13 kattene som bodde i Dyrebeskyttelsen sitt kattehus i Harstad er funnet etter at de ble sluppet ut natt til lørdag.

dyrebeskyttelsen

Den svarte og hvite Kai (innfeldt) er den eneste katten som nå mangler fra kattehuset i Harstad.

Foto: Privat

– I løpet av gårsdagen og natta har vi klart å fange inn alle kattene utenom en. Han heter Kai, er en nydelig svart og hvit hannkatt, men litt forsiktig og redd av seg, sier leder for Dyrebeskyttelsen i Harstad, Inger-Helene Rindal Fjelldal.

Det var da Dyrebeskyttelsens frivillige kom til kattehuset i Harstadbotn lørdag formiddag at de oppdaget at alle kattene var borte. Ukjente gjerningsmenn hadde knust ruten i inngangsdøren, tatt seg inn i bygget, og åpnet alle nettingdørene som holdt kattene inne.

– Dette er gjort bare for å gjøre djevelskap. Hensikten har vært å komme hit og slippe kattene ut, ikke å stjele noe, for her er ingenting å stjele, sier en opprørt Rindal Fjelldal til NRK i går.

Mange hjalp til

Hun forteller at mange frivillige strømmet til kort tid etter at innbruddet ble kjent, og brukte både kveld og natt på å lokke inn kattene.

Nå har de satt ut mat til den siste katten, som skal være observert ikke for langt fra kattehuset.

– Heldigvis er det varmt og sol i dag, og det er heller ikke mye trafikk i området, sier Rindal Fjelldal.

De frivillige har fått ryddet glasskår ut av huset. Utenom den knuste døra er ingenting skadet.

Ingen mistenkte

Mange engasjerte seg da saken ble kjent lørdag.

– Det har vært helt fantastisk respons og mange folk som vi hjelpe. Vi har blant annet fått masse mat til kattene. Det er det positive som har kommet ut av det hele, at folk forstår den store jobben vi og andre avdelinger av Dyrebeskyttelsen gjør, sier lederen.

Politiet i Midtre Hålogaland politidistrikt etterforsker saken som et innbrudd, og har blant annet undersøkt huset med kriminaltekniker. Ingen er så langt pågrepet eller mistenkt i saken.

Se video fra kattehuset i Harstad:

Video Katter forlates i ferien