NRK Meny
Normal

Marthe Valle gir tilbake til hjembyen

Hun har gitt ut tre plater, vunnet en spellemannspris og turnert landet rundt i 10 år, med andre ord en etablert artist. Nå vil hun gi noe tilbake til hjembyen.

Created by InfoDispatcher

Marthe Valle sammen med Trude Kind Bendiksen og Liv Åse Remme Olsen fra Harstad Sparebank. Ola Løkhom fra harstad kulturhus til høyre Foto: Nils Mehren

Men Marthe Valle (32) har ikke glemt hvor hun kommer fra, der hun sitter bak flygelet i Harstad kulturhus, og nå vil hun gi noe tilbake til hjembyen.

Hun har fått penger fra stiftelsen til Harstad Sparebank og er i gang med prosjektet «Ungretro», der ungdommer med interesse for musikk, skal tonsette tekster fra gode gamle diktere.

– Blant annet Arvid Hansen og Helge Stangnes, jeg har noen tekster liggende, forteller den sympatiske artisten. Alle er kjære diktere som jeg har et nært forhold til.

Prosjektet som skal ende opp i en forestilling på Harstad kulturhus 6. mai.

– En av grunnene til at jeg har fått med meg kulturhuset er at kulturhuset alltid har hatt trua og satset på ungdom i byen og skapt arrangement der ungdom har fått være med i veldig profesjonelle rammer.

– Vet du hvem som skal være med?

– Jeg vet noen, men de vet det ikke selv, sier hun med et lurt smil, og hvis det er noen som brenner for musikk eller har en musiker i magen, må de bare melde seg. Enten til ungdomshuset Plastelina eller kulturhuset i Harstad, sier hun.