NRK Meny
Normal

Marie fra Tromsø til en av verdens beste klubber

Stortalentet Marie Dølvik Markussen tar et nytt kjempesteg i karrieren.

Marie Dølvik Markussen

Marie Dølvik Markussen signerte for Stabæk i november i 2013. Nå er stortalentet klar for tyske Wolfsburg.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg gleder meg til den nye oppgaven som jeg har foran meg. Jeg vet om den tøffe konkurranse i Wolfsburg men valgte å ta utfordringen, sier Marie Dølvik Markussen (19) til stabak.no.

Tromsø-jenta gikk ble lagt merke til da hun som 15 åring herjet med guttene i moderklubben Stakkevollan i Tromsø. Da sa hun at hun ønsket å spille for et av de beste lagene i Norge, for eksempel Røa eller Stabæk.

Ønsket gikk troll i ord, og i 2013 signerte hun for nettopp Stabæk.

Nå fortsetter eventyret i tyske Wolfsburg, en av verdens beste klubber i kvinnefotball.

Laget ligger for øyeblikket på fjerdeplass i den tyske toppserien og er klar for kvartfinalen i Champions League, hvor de møter franske Lyon i mars.

Sportslig leder for Stabæks kvinnelag, Richard Jansen, sier til klubbens nettsider at det er med blandede følelser de sender Markussen fra seg.

– På den ene siden skulle vi gjerne hatt en så god spiller som Marie med videre. På den andre side er dette fotballens natur. Stabæk er en liten klubb i den store sammenhengen, men vi viser altså nok en gang at vi er i stand til utvikle gode talenter på en måte som de beste klubbene i Europa legger merke til. Det er vi selvsagt stolte av, sier Jansen til stabak.no.

Video 8b9d4446-7dcd-496a-a1ac-13310bbf5709.jpg

Se Marie Dølvik Markussen spille for guttelaget til Stakekvollan i 2012.