Knivstakk kollega i magen

En 33 år gammel ukrainer skal møte i retten etter at han knivstakk en kollega.

Knivstikking på Svalbard

Den skadde mannen ble fraktet i helikopter til Longyearbyen og så til Universitetssykehuset i Tromsø.

Foto: Inge Meløy/Sysselmannen på Svalbard

En 33 år gammel ukrainer må møte i retten etter at han knivstakk en kollega i Barentsburg i april, skriver Svalbardposten.

Den ukrainske gruvearbeideren står tiltalt for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Det er satt av tre dager til hovedforhandlingene i Nord-Troms tingrett, som settes i Barentsburg i slutten av denne måneden.


13,5 centimeter langt blad

Hendelsen skjedde i blokk 31 ved fotballbanen i Barentsburg ved 03-tida søndag 21. april i år. Den tiltalte skal han ha stukket kollegaen sin i magen med et 13,5 centimeter langt blad slik at mannen fikk skader i tykktarmen.

Det er ikke kjent hva som er bakgrunnen for ugjerningen.

Ifølge tiltalebeslutningen kunne ikke mannen løfte tungt i fire uker etter hendelsen, og kunne dermed ikke utføre sitt arbeid som gruvearbeider. Det blir trolig lagt ned påstand om erstatning under rettssaken.

kripos i barentsburg

Etterforskere fra Kripos gjorde tekniske undersøkelser på åstedet.

Foto: Arild Lyssand / Sysselmannen på Svalbard


Varetektsfengslet

Sysselmannen var på plass i Barentsburg samme natt, og fikk senere bistand av Kripos i forbindelse med den tekniske etterforskningen.

Mannen har sittet i varetekt i Tromsø fengsel siden april. Han er tiltalt etter straffelovens paragraf 229 annet straffalternativ, med en strafferamme på inntil seks år.