Odd sløste med sjansene

Odd var klart nærmest seieren, men måtte nøye seg med uavgjort 0–0 hjemme mot Tromsø søndag.

Målløst mellom Odd og Tromsø 03.04.16

Tromsø Idrettslag forsvarte seg godt mot Odd på Skagerak Arena søndag. F.v.: Odds Fredrik Nordkvelle og TILs Christian Landu Landu.

Dermed står Odd med én seier og to 0-0-kamper etter sesongens tre første kamper. Tromsø Idrettslag (TIL) på sin side har tre uavgjorte kamper på rad i sesonginnledningen.

Etter en kjedelig, sjansefattig og jevn 1. omgang sto det 0–0 til pause. Etter hvilen tok kampen seg kraftig opp, og særlig hjemmelaget viste seg fram.

Odd hadde flest sjanser

Riktignok var det Tromsøs Runar Espejord som hadde den første store muligheten, men deretter ble det mest Odd. Her følger et utsnitt av mulighetene:

* Oliver Occean header på innsiden av stolpen i det 53. minutt.
* Noen minutter senere slår Espen Ruud et innlegg til Fredrik Nordkvelle som sistnevnte ikke klarte å få i mål. Nordkvelle er fortsatt den eneste Odd-spilleren som har scoret i årets eliteserie.
* Etter 64 minutters spill får Jone Samuelsen muligheten, men klarer ikke å presse skuddet ned.
* Rett etter hadde Fredrik Semb Berge sjansen etter en corner, men fikk lite eller ingenting ut av situasjonen.
* 15 minutter før full tid fikk innbytter Ole Jørgen Halvorsen muligheten, men headingen hans gikk like utenfor.
* Nok en god sjanse til Oliver Occean med ni minutter igjen å spille, men heller ikke denne gangen lyktes canadieren.

Bård Flovik intervjuet etter Odd - Tromsø

Hør TIL-trener Bård Floviks tanker om kampen.

Punktert

Med så mange sjanser burde Dag-Eilef Fagermos menn ha punktert kampen opp til flere ganger i løpet av de siste 45 minuttene, men uten bedre målteft enn de hadde søndag nytter det ikke.

Jone Samuelsen traff stolpen på ny langt på overtiden også. Angreps- og avslutningstrening bør stå på arbeidsplanen på Skagerak Arena den kommende uka.

Tromsø kom til Skien uten kanspilleren Aron Sigurdarson, og de startet kampen med Runar Espejord og Gjermund Åsen på topp.

Stort sett hadde den hjemvendte midtstoppersønn Fredrik Semb Berge god kontroll på den duoen.

Tromsø har vist styrke med uavgjort både mot Molde og Odd i seriestarten.

Før kampen lå Odd på 6. plass på tabellen, mens Tromsø hadde 10.-plassen.