Har tro på poeng allerede i 1. runde

Flere av de største avisene tipper TIL langt nede på tabellen i årets sesong. Både spillere og trenere tror «Gutan» vil gjøre det bedre enn som så.

Tross en vanskelig motstander, har både spillere og trenere i Tromsø tro på poeng allerede i 1. runde.

Foto: Øystein Antonsen/NRK.

– Vi har trent steinhardt i hele vinter, og på flere av testene er det mange spillere som har fått de beste resultatene noensinne. Vi har trent hardt for å motbevise dem som tror vi havner langt ned på tabellen, sier Christer Johnsgård.

VG tipper at TIL rykker ned i årets sesong før årets sesong. Aftenposten tror TIL så vidt berger plassen med en 13. plass, det samme gjør Nettavisen, mens TV 2 tror «Gutan» ender som nummer 11.

Johnsgård signerte med TIL i februar, og gleder seg voldsomt til seriestart på søndag, når «Gutan» reiser til Molde.

– Vi er underdogs i den kampen. Det synes jeg er en fin inngang. Vi kan forhåpentligvis spille med lave skuldre, og det gjør at vi kan ta tre poeng, sier TIL-spissen.

Christer Johnsgård

Christer Johnsgård (i midten med gul vest) og resten av TIL-laget har forberedt seg godt til året sesong.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Gir ekstra motivasjon

Assistenttrener i klubben, Lars Petter Andressen er godt fornøyd med stempelet TIL har fått før årets sesong.

– Det er forståelig at de tipper oss der de gjør. Vi er ikke den klubben med mest ressurser, men vi har en utrolig fin treningsgruppe, og er veldig gode på det som er gratis, sier han.

– Når ingen har høye forventninger til oss, kan vi jobbe nedenfra og vi får fred til å gjøre jobben vår. I tillegg gir det ekstra motivasjon.

Slik skal de snu det

Fjorårssesongen inneholdt mye rart for TIL. I august fikk hovedtrener Steinar Nilsen sparken, i etterdønningene valgte tre styremedlemmer å trekke seg. Før den viktige kampen mot Bodø/Glimt, hvor TIL kunne berge plassen i eliteserien, ville ikke styremedlem og Glimt-supporter Geir Seljeseth svare på hvem han holdt med i kampen. Det førte til at Seljeseth trakk seg fra vervet sitt.

På banen sleit TIL i en lang periode, og de røyk blant annet ut av cupen mot andredivisjonslaget FK Senja.

– Nå har vi fått ro i rekkene, vi har fått inn en del nye spillere, og vi har jobbet mye med det vi lyktes med på høsten i fjor, da vi tok en del poeng, sier Lars Petter Andressen.

Hvilke mål har dere satt dere for årets sesong, da?

– Vi skal gjøre det bedre enn i fjor, og ta flere poeng. Vi har satt oss som mål å få 40 poeng, og jobbe videre derfra. I tillegg skal vi ta tilbake Alfheim. Vi skal vise at vi kan gå i strupen på alle der, og vi skal vise entusiasme og spilleglede på hjemmebane.