NRK Meny
Normal

Ingen kamp om ny oljehovedstad

Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen er ikke bitter over Statoils valg av satsning i Harstad. I går feiret han Statoils nye oljehovedstad.

Hammerfest- Melkøya

Melkøya i Hammerfest har tidligere satt byen på kartet for å bli et sentrum for oljenæringen i nord.

Foto: Allan Klo

I går lanserte Statoil-sjef Helge Lund at det skulle satses i Harstad.

– Vi ser på Harstad som oljehovedstaden i nord, sa konserndirektøren til de 300 ansatte på hovedkontoret i Medkila onsdag morgen.

Feiret med Harstad

Helge Lund

I går lanserte Statoil-sjef Helge Lund at det skulle satses i Harstad.

Foto: MATT DUNHAM / AP

Hammerfest i Finnmark har lenge vært et av de heteste navnene i debatten om hvor oljenæringens ressurser skulle flyttes til. Spesielt med tanke på nærheten til Barentshavet og erfaringene fra Snøhvit og Goliat.

Men Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen feller ingen tåre av at Statoil synes Harstad er mer attraktiv.

– Det vil nok være delte meninger om hvor oljehovedstaden i Nord-Norge er. Men jeg har ikke noe problem med at de kaller seg det i Harstad. Jeg var der og feiret med dem i går, sier Jacobsen til petro.no.

Alf E. Jakobsen

Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen feller ingen tåre av at Statoil synes Harstad er mer attraktiv.

Foto: Allan Klo

Positivt for Nord-Norge

Han forklarer til bransjenettsiden at det for ham har vært viktig at det etableres driftsområde i Nord-Norge, og at Hammerfest ikke har gjort en innsats rettet mot Statoil på samme måte som Harstad har gjort.

– Før lå Statoils fjerde driftsområde i Stjørdal. Nå blir det femte etablert i Harstad, og det er positivt for Nord-Norge. Dessuten tror jeg nok Harstad trengte noen flere ben å stå på, sier han.