Normal

Høyres ordfører-kandidat får internett til å koke: «Har mora slutta å tørke han bak?»

23 år gamle Kristian Støback Wilhelmsen har fått mange reaksjoner etter at han ble lansert som Tromsø Høyres nye ordførerkandidat. – Helt som forventet, sier han selv.

Høyres ordførerkandidat Kristian Støbach Wilhelmsen leser kommetarene han har fått på internett.

Denne drittungen ordfører? Er han tørr bak øra og har mora slutta å tørke han bak?

Fra Facebook

Er ikke mye fornuft ute og går lenger... Sette unger i styringsposisjoner...

Fra Facebook II

Reaksjonen lot seg ikke vente på da Tromsø Høyre i går presenterte sin ordførerkandidat for høstens valg: 23 år gamle Kristian Støback Wilhelmsen.

På Facebook har nyheten skapt diskusjoner. En del av kommentarene er kritiske til Wilhelmsens unge alder.

En av dem som var kjapt ute og kommenterte saken i sosiale medier, var Homayoun Amirnejad.

Laster Twitter-innhold

– Det var min spontanreaksjon på ordførerkandidatens alder. Som ordfører må du håndtere en del situasjoner som krever både nettverk og erfaring. For å gjøre det, må du kanskje ha flere år i politikken bak deg, sier Amirnejad til NRK.

– Min reaksjon er først og fremst rettet mot Høyre som tydeligvis velger å satse ungt. Jeg kjenner ikke til Wilhelmsen. Unge folk kan selvfølgelig utrette masse, men detter som sagt min reaksjon på å satse på en så ung kandidat, understreker han.

Konkurrentene reagerer

23 år gamle Wilhelmsen har sittet som vararepresentant for Troms på Stortinget siden 2013, og har hatt verv innad i partiet siden 2008.

Noen av hans argeste konkurrenter ønsker han velkommen som ordførerkandidat.

Jens Ingvald Olsen

Jens Ingvald Olsen (Rødt) håper å kunne ha en saklig politisk debatt, selv med en ung ordførerkandidat fra Høyre.

Foto: Arild Moe

– Jeg oppfattet meg selv som voksen da jeg var 23 år, og synes en del av uttalelsene som har kommet frem er direkte usaklige. Jeg ønsker meg en saklig politisk debatt, og det blir vanskelig dersom usakligheter som alder skal bli dominerende, sier Jens Ingvald Olsen i Rødt.

– Wilhelmsen er modig som ønsker å stille som ordførerkandidat i Tromsø. Kommentarene som har kommet er janteloven som slår til for fullt. For oss er det politikken som er viktig, ikke alderen, sier Terje Håkstad i SV.

– Vi ønsker at alle partiene skal ha de beste kandidatene de kan få. Denne typen reaksjoner kan skremme folk fra å ta verv, noe som absolutt ikke styrker demokratiet, fortsetter han.

– Sender uheldige signaler til barna

Tor Johan Norheim

Tor Johan Norheim er fortsatt aktivt medlem i Høyre.

Foto: Privat

Tidligere leder i Troms Unge Høyre, og god venn av Kristian Støback Wilhelmsen, Tor Johan Norheim, reagerer med vantro på en del av uttalelsene som er rettet mot den nye ordførerkandidaten.

– Jeg ble veldig provosert. Når man tar politiske verv må man godta kritikk, men det må være saklig. Alder har ingenting med det å gjøre. Dette sender et signal om at hvordan vi kan tillate oss å snakke til hverandre, som u\barn og unge også får med seg, sier Norheim.

– Samtidig registrerer jeg at det er mange som tar til motmæle. Det liker jeg. Ubegrunnet hets bør snakkes ned av resten av samfunnet.

Laster Twitter-innhold