Hopp til innhold

Skal på Høyre-møte – avviser comeback

Tidligere ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort, skal fredag holde et foredrag for Tromsø Høyre. Noe politisk comeback er likevel ikke aktuelt, ennå.

Jens Johan Hjort

Jens Johan Hjort utelukker ikke at veien hans går tilbake til politikken etter hvert.

Foto: Monica Falao Pettersen / NRK

Det er første gang han skal snakke til ei forsamling med Høyre-medlemmer etter dramatikken i fjor, da Hjort trakk seg fra kommunevalglista.

Nå er han altså tilbake i Høyre-varmen, under partiets sommeravslutning på fredag.

– Det var Høyres gruppeleder, Erlend Svardal Bøe, som inviterte meg på å holde et foredrag på sommeravslutningen til Tromsø Høyre. Henvendelsen satte jeg stor pris på, og sa ja, forklarer Hjort il NRK.

Stor dramatikk

Fjoråret ble dramatisk for Tromsø Høyre. Beskjeden om at Hjort trakk seg skapte sjokk og kaos i det politiske Norge.

I forkant var Hjort bare to stemmer fra å få flertall for sitt ønske om å fjerne Øyvind Hilmarsen som byrådsleder. Det oppsto en isfront mellom Hilmarsen og Hjort, og Høyre gikk på et dundrende valgnederlag i fjor høst.

Snakker ikke om bråket

I foredraget på sommeravslutningen til Tromsø Høyre, vil ikke Jens Johan Hjort dvele med bråket i fjor i lokalpartiet.

– Det vil jeg garantert ikke. Jeg vil skue framover. Det ligger også i mandatet for foredraget. Jeg skal snakke om det som har skjedd siden det røde byrådet overtok makta etter valget. Og hva som etter mitt syn bør gjøres framover.

Jens Johan Hjort nekter å si hvilke konklusjoner kan vil trekke.

– Det skal Tromsø Høyre først få høre.

Følger ikke kommunestyremøtene

Hjort sier at han ikke følger direkteoverføringene på nett fra kommunestyremøtene når han nå har gått tilbake til tilværelsen som advokat.

– Men av og til tenker jeg at det hadde vært artig fortsatt å være med. Men nå er jeg opptatt av min advokatpraksis, og at er valgt til leder i Den Norske Advokatforening. Det vil ta mye tid.

Comeback

I fjor høst sa Jens Johan Hjort til NRK Troms at han ikke utelukket et politisk comeback.

– Det stemmer. Men foredrag på fredag må ikke sees i denne sammenheng. Jeg har ingen strategi for å lansere et politisk comeback. Jeg hadde det fint som ordfører, men vil ikke utelukke at jeg igjen kan drive politisk virksomhet seinere, sier Hjort.

Han er valgt som leder i advokatforeningen for to år, men mulighet til forlengelse i ytterligere to år. Og om to år starter også nominasjonen til kommunevalgkampen i 2019.

– Er du blant venner når du fredag møter Tromsø Høyre?

– Ja, definitivt. Vi har et godt forhold og stort takhøyde i partiet. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger. Det setter jeg pris på, og ser framover, forteller Jens Johan Hjort.