NRK Meny
Normal

Høgmo tenner Tromsø Ap før valget

Per-Mathias Høgmo ville hjelpe et Ap i tilbakegang i Tromsø i valgkampen med sin egen suksessoppskrift fra kampene mot Bulgaria (1–0) og Kroatia (2-0).

Per-Mathias Høgmo og Jarle Aarbakke

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo og ordførerkandidat i Arbeiderpartiet, Jarle Aarbakke, dro mange paralleller mellom fotball og politikk.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Valglogo

– Det handler om å være godt forberedt, ha fokus på de berømmelige arbeidsoppgavene, og å sette retning. Det gjelder for både fotball og politikk, sier Per-Mathias Høgmo til NRK.

Landslags- og tidligere TIL-treneren er i Tromsø for å slappe av, og gjør seg klar til høstjakta etter en deilig seier mot Kroatia søndag. Han benyttet samtidig anledningen til å treffe sine partikolleger i Arbeiderpartiet i Tromsø.

– Når det lokale partilaget spør om å stille opp til en «peptalk», og jeg er her, måtte jeg benytte sjansen. For å vinne valget handler det om det samme som fotball, å holde fokus, løse de oppgavene man har og ikke bli strekt ut, sier Høgmo til NRK.

– Samtidig handler det om lagspill, og om å bruke de sterke sidene til hver enkelt, sier han.

I samtale med ordførerkandidat Jarle Aarbakke i Arbeiderpartiet, ble det slått flere paralleller mellom fotball og politikk.

Og Aarbakke var veldig fornøyd med søndagens landskamp.

– Det var helt fantastisk, og et resultat av en langsiktig plan. Det er ikke gjort over natten, man må tørre, prøve og feile, og derfor syns jeg det er så fantastisk at Høgmo lykkes med dette, sier ordførerkandidaten.

Aarbakke sier han har fått gode råd fra Høgmo for hvordan Arbeiderpartiet skal vinne valget.

– Metaforene fra idrettslivet er veldig gode. Man må konsentrere seg om arbeidsoppgavene, det er budskapet. Det handler om å ikke bli distrahert, og å stå på, sier Aarbakke.

Og Høgmo, han legger ikke skjul på hvor hans stemme går.

– Som medlem av Arbeiderpartiet, er det ikke noe hemmelighet. Det har det aldri vært, sier han.

Slik bruker Høgmo fridagene i Tromsø:

Bilder fra NRK, fra lokalene til Tromsø Arbeiderparti, pluss arkiv Malta-Italia, Italia-Bulgaria og Norge-Kroatia.