NRK Meny
Normal

Her er løypesjefens beste tips til NM-publikum

Arrangørene håper på folkefest rundt NM-løypene på Kvaløya. Nå gir løypesjefen deg sine beste tips, slik at du finner den beste plassen å se skistjernene.

Johaug på NM folkefest

Therese Johaug var populær under NM på ski i Harstad. Hun kommer også til Tromsø.

Foto: Pia Tøhaug / NRK

– Det er et par steder i løypa du vil få med deg ekstra mye action, sier Bjørn-Arne Sørensen, løypesjef for NM på ski, som starter på torsdag.

Siden desember har løypemannskapene kjørt løyper, preparert, fylt på med snø, og testet svinger, for å få den optimale NM-løypa. Norges Skiforbund karakteriserer den som utfordrende.

– Det er mulig å gå på blanke ski under klassisk-konkurransene, men da vinner du ikke. Så enkelt er det, sier Sørensen.

Løypene er delt opp i en klassisk- og en fristil sløyfe, i tillegg til en sprintløyper og en egen løypa for NM for funksjonshemmede.

Her er de beste plassene:

Løypeanbefalinger

Blå løype er fristilløypa, rød er klassiskløpa, grønn løype er sprintløypa, og den gule er for NM for funksjonshemmede.

Foto: Ski-NM/NRK

Frykter mildvær

– Løypene er harde og fine nå. Helt perfekte. Vi har jobbet her hver dag siden desember. Får vi litt snø på toppen av det hele blir dette enda bedre, forteller løypekjører Hugo Andreassen.

Det verste som kan skje, er mildvær og regn. Foreløpig tyder værprognosene på at det skal bli gode forhold under NM, med minusgrader og opphold både torsdag og fredag.

Dersom du ikke har mulighet ti å ta turen til Storelva skistadion de neste dagene, kan du følge NM direkte på nett og på radio. Her finner du komplett oversikt over NRKs sendinger fra NM.

Hugo Andreassen og Bjørn-Arne Sørensen lover gode løyper i NM. Så fremst ikke regnet kommer.