NRK Meny
Normal

Slik feiret byen da kongeparet kom på besøk

Både store og små koste seg da kongeparet gjestet Tromsø.

Dronning Sonja under barneløpet i MSM 2016

Dronning Sonja tok seg tid til en liten prat med barna da hun foretok den offisielle åpningen av årets Midnight Sun Marathon.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Kongeparet startet lørdag på sin ti dager lange jubileumsreise med kongeskipet, der seks norske byer fra nord til sør skal besøkes. Lørdag var kongeparet i Tromsø, og i den anledning hadde NRK Troms en direktesending fra sentrum av byen, som du kan se om igjen i vinduet under.

Kongeparet gjestet Tromsø som første by i den ti dager lange jubileumsreisen i forbindelse med deres 25-årsjubileum som regenter. Programleder: Morten Kræmer.

Kongeparet tok imot 300 gjester

Regnværet til tross, det var et strålende opplagt kongepar som møtte de 300 spesielt inviterte gjestene på Skansen i Tromsø der det var duket til en privat kongelig hagefest, som innledet kongeparets besøk i byen. Kongeparet håndhilste og snakket med både store og små fremmøtte.

Kong Harald spøkte i sin tale at han var glad for å være til stede i Tromsø under åpningen av Midnight Sun Marathon, men at han også var glad for at han ikke stilte som deltaker.

Kong Harald hilser på gjestene sine

Dronningen åpnet maratonet

Lørdag ettermiddag deltok kongeparet også på folkearrangementet på torget i byen i forbindelse med Midnight Sun Marathon. Dronning Sonja åpnet årets løpsfest, med Labb og Line-løpet som første ut av distansene. Kongeparet sto også på sidelinjen og heiet fra de unge løperne langs Storgata.

Dronning Sonja under barneløpet i MSM 2016

Merk bildene dine med #nrktroms

Har du fine bilder fra kongebesøket? Del dine bilder fra feiringen med oss. Send oss bilder via e-post til troms@nrk.no, via vår Facebook-side eller ved å merke bildene dine med #nrktroms på Instagram.

Last opp bildene dine direkte her:

Laster innhold, vennligst vent..