NRK Meny
Normal

Full snøstorm hindret ikke dette laget i å trene

– Vi er vant til dårlig vær her i Nord-Troms, så vi kan ikke la oss stoppe av et lite uvær, sier treneren.

Fotball

Fra den heftige treningen til Nordreisas A-lag onsdag kveld.

Foto: Nils Trygve Johansen

20 spillere fra Nordreisa Idrettslags A-lag trosset uværet onsdag kveld og møtte opp på kunstgressbanen på Ymber Arena på Storslett.

– Jeg tenkte på å droppe treningen på grunn av snøstormen, men det ville ikke guttene ha noe av. De hadde en fantastisk innstilling, og skulle trene. Det er ekstra morsomt å være trener på slike dager, forteller hovedtrener for Nordreisa Idrettslag, Nils Trygve Johansen til NRK.no.

Etter at den noe strabasiøse økta var over, la han ut en videosnutt av treninga på lagets Facebook-side.

Se video:

– Det var sterk sidevind og litt dårlig sikt på banen i går, noe som gjorde økta mer slitsom enn vanlig. Vi fikk ikke til så mye spill, men guttene fikk seg i hvert fall en god styrkeøkt, sier Johansen og ler.

Ny opplevelse for palestinsk spiller

Nordreisa ILs A-lag tok i bruk gressbanen utendørs for en ukes tid siden, men kunne alternativt trent inne i en håndballhall i går.

– Men da måtte vi trent veldig sent på kvelden. Vi er vant til dårlig vær her i Nord-Troms, så vi kan ikke la oss stoppe av et lite uvær, sier Johansen.

For en måneds tid siden fikk laget en ny palestinsk spiller. For ham bød gårsdagens trening på en helt ny opplevelse.

– Han bor på flyktningmottaket på Storslett. Et slikt vær hadde han aldri opplevd før, men han storkoste seg i nesten to timer. Det var veldig morsomt å se reaksjonen hans.

Satser på opprykk

A-laget til Nordreisa IL er nå i 5. divisjon.

– Vi håper å rykke opp en divisjon i løpet av sesongen. Selv om det kanskje ikke hjelper så mye å trene i storm, gir det oss i hvert fall mental trening. Det gjør oss veldig klare for å spille i all slags vær, sier Johansen.

Ifølge treneren var det greie forhold på gressbanen fram til i går, før snøen kom.

– Selv om treninga i går var ekstra morsom, skal det sies at vi håper vi slipper å trene i så mange flere stormer i vinter, sier Johansen og smiler.