Fra cuptriumf til fysiologi-eksamen

Tidligere Alta- og Tromsø-spiller Tore Reginiussen (30) scoret 2-0-målet i cupfinalen mot Kongsvinger – og ble cupmester for andre året på rad.

reginiussen jubler

Tore Reginiussen jubler etter cup-finalemål.

Foto: ≈serud, Lise, Åserud, Lise / NTB scanpix

Men noen lang feiring av årets dobbelt-mesterskap for RBK blir det ikke for finnmarkingen. Tore Reginiussen går i sin far Torfinns fotspor, og har startet fysioterapi-utdannelse i Trondheim.

– Torsdag har jeg eksamen i fysiologi. Og det har vært litt hektisk i det siste – med kanskje litt lite lesing. Det blir kanskje ikke så mye i morgen, heller. Tirsdag og onsdag får jeg prøve å intensivere litt, smiler Reginiussen – der han står i pressesonen halvannen time etter kampslutt på Ullevaal.

Skal flytte hjem til Alta

Han innrømmer at det blir hektisk å kombinere toppfotball i Rosenborg med studier – og en familie, som nå teller fire.

– Det blir hektiske dager, det blir det. Og særlig i forbindelse med eksamen. Jeg forsøker å lese litt på morgenen – og litt på kvelden. Dagene blir litt lenger enn når man bare spilte fotball, og ellers hadde fri til å gjøre det man ville. Men sånn er det å bli eldre, sier Tore Reginiussen.

Han vet ikke hvor lang tid det vil ta å fullføre fysioterapi-studiene. Men planen for framtiden er klar.

– På sikt blir det nok til at man flytter hjem til Alta og tar over sjappa der oppe, sier Reginiussen – og tenker på bedriften til pappa Torfinn Reginiussen.

– Når ser du for deg at det skjer?

– Nei, det er usikkert. Det kommer an på forskjellige ting.

intervju

Tore Reginiussen intervjuet etter cup-finalen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Spiller minst to sesonger til i RBK

Han er blant annet usikker på hvor lenge han skal spille fotball på toppnivå. Skader har tidligere vært et problem for Reginiussen. Men ikke i år.

– Jeg har stort sett trent alt som har vært hele sesongen, og det er sjelden. Kroppen er bra. Motivasjonen er definitivt der. Så har jeg to år igjen av kontrakten med Rosenborg. Og så får vi se hva kroppen sier, lysten sier og klubben sier. Jeg tror jeg har noen bra år igjen i karrieren min, definitivt.

Han rangerer cuptriumfen mot Kongsvinger høyt.

– Det er stort. Og en fantastisk opplevelse å vinne en cupfinale på Ullevaal – og i tillegg score mål, slutter Tore Reginiussen.