Vant NM-gull med 143,6 desibel

Even Aslaksen forsvarte tittelen fra i fjor, og tok nytt NM-gull i bilstereo i helga. I tillegg tok han gull på hjemmebane, og forlovet seg med kjæresten samme dag.

NM-vinnere

Stolte NM-vinnere, fra venstre Sindre Mathiassen, Even Aslaksen og Bjørn Wilhelmsen. Også Karl Helge Vannebo fra Alta (ikke på bildet) tok gull.

Foto: privat

Bilstereo

Liten plass til bagasje: her er stereoen som spilte så høyt at Even Aslaksen vant.

Foto: Even Aslaksen

200-300 timer er det Even Aslaksen fra Alta anslår han har brukt i forkant av årets NM i bilstereo i Trondheim. Og det gav resultater, på lørdag vant han NM-gull i Bilstereo i den såkalte «bråkeklassen».

– Det føltes veldig bra! Etter alt arbeidet man har lagt ned i det, sier Aslaksen.

Mest mulig lyd er det Aslaksen jobber for. Han ble norgesmester også i fjor, men årets pokal føltes nesten enda bedre:

– I fjor var det ikke så hard konkurranse om førsteplassen, men i år var det litt hardere, så da var det ekstra gøy å vinne, sier Aslaksen.

Fire gull og en sølv

Ine Palmer og Even Aslaksen

Forlovet: Even Aslaksen fridde til kjæresten Ine Palmer og fikk ja, samme dag som han vant NM-gull.

Foto: privat

I tillegg til all egeninnsatsen har anlegget kostet Even over 130.000 kroner, selv om det er kjøpt med rabatter og montert selv.

– Før du dro til EM sa du at du skulle «koste gulvet med søringene», det klarte du fint?

– Hehe, ja jeg hadde flaks med den! Når jeg først var stor i kjeften, så var det jo bra jeg klarte det.

Faktisk vant hele fire altaværinger NM-titler under årets NM i Trondheim. I tillegg til Even Aslaksen tok også Sindre Mathiassen, Karl Helge Vannebo og Bjørn Wilhelmsen med seg hver sin gullpokal. Benjamin Pedersen fra Hammerfest tok 2. plass i sin klasse.

143,6 desibel

I NM er det to hovedklasser. En der det gjelder å spille høyest mulig til et forhåndsvalgt musikkspor, samt en enkel installasjonssjekk av bilen, som for det meste dreier seg om sikkerheten ved montering.

Og en annen hvor det er lydkvaliteten som står i sentrum. Her dreier det seg om å få lyden spilt så tilnærmet likt den originale innspillingen som mulig. Med andre ord skal lyden låte så naturlig som mulig.

Even Aslaksen vant i sin klasse med målte 143,6 desibel. Da han vant i fjor ble det målt lyd fra stereoen på 140 desibel.

– Bruker dere hørselvern?

– Hehe, nei, så det er vel en viss fare for tinnitus etter hvert.

Gullrus og kjærlighet

Og etter å ha mottatt gullpokalen tenkte Aslaksen at han ville sikre seg gull også på hjemmebane, og spurte kjæresten Ine Palmer om hun ville gifte seg.

– Jeg spurte om hun ville gifte seg med meg, det ble nesten litt sånn på sparket i gledesrus!

– Hva var morsomst, NM-gull eller forlovelse?

– Hehe, ja, det er jo vidt forskjellige ting, Men det er jo selvfølgelig fruen som er viktigst, det er jo henne jeg skal være sammen med bestandig.

Even Aslaksen forteller om sin lidenskap for bilstereo

Norgesmester i bilstereo, Even Aslaksen, forteller om sin lidenskap for bil og lyd. Video: Kristian Sønvisen Bye