NRK Meny
Normal

Familie synes tur med hurtigruta ble for dyr

Kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten ASA Anne Marit Bjørnflaten sier de nå jobber med å redusere prisene for lokale innenlands passasjerer.

Hurtigruta i Bodø

Familien ville ta hurtigruta fordi det er en koseligere måte å reise på, og lettere for folk med små barn. Men endte til slutt med en flyreise tur retur for ca. 6600 kroner.

Foto: Amalie Lillejord / NRK

Daglig leder i Hurtigruten crew-senter, som skal etableres i Kirkenes, Trygg Arne Larsen, sier de har mista deler av det norske kystmarkedet.

– Vi trenger nye passasjerer fra det norske markedet, som vi har mistet litt grepet på, bekrefter han.

Ble for dyrt for småbarnsfamilie

Silje Lilleng Johnsen skjønner hvorfor hurtigruten taper marked.

For et år siden skulle hun og samboeren og de to små barna på ett og tre år reise mellom Hammerfest og Kirkenes med hurtigruta. Det kom på totalt mellom 12-13.000 kroner tur-retur.

I dag har riktignok prisen gått noe ned, ifølge hurtigrutens booking kontor.

NRK fikk oppgitt prisen 9750 kroner for en slik reise.

Likevel mener Johnsen det blir for mye å betale.

– Det synes jeg er litt dyrt. Slik ting er lagt opp nå, så har vi ikke råd til å dra på en slik tur, sier hun.

Familien ville ta hurtigruta fordi det er en koseligere måte å reise på, og lettere for folk med små barn. Men endte til slutt med en flyreise tur retur for ca. 6600 kroner

– Vi tenkte å ta hurtigruta for det er lettere med to små unger, men det ble det ikke noe av når det kostet halvparten med fly, sier hun.

Fly versus båt

Anne Marit Bjørnflaten

Kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten ASA Anne Marit Bjørnflaten.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

NRK sjekket med et reisebyrå, og også i går kom flyreisen mellom Hammerfest og Kirkenes tur-retur, mye billigere ut.

Kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten ASA Anne Marit Bjørnflaten sier de nå jobber med å redusere prisene for lokale innenlands passasjerer som reiser mellom kyststedene.

Marit Bjørnflaten sier den riktige summen skal være 7992 kroner, og det inkluderer tre frokoster for hele familien til kroner 1680.

Har redusert prisene

Hun sier de har gjort mye den siste tiden for å senke prisene for lokalpassasjerene.

– Vi har hatt en gjennomgang når det gjelder priser for lokalbefolkningen og redusert den på mange avganger langs kysten. Vi er fortsatt ikke i mål og kommer til å fortsette å gjennomgå prisene og se på bookingsystemet. Vi har overført bookingsystemet for norske passasjerer fra Tallinn til Kirkenes, slik det skal bli lettere å kjøpe seg billetter om bord på hurtigruta.

– Lover du billigere billetter?

– Vi ønsker at folk som bor langs kysten opplever at hurtigruta er en attraktiv måte å reise på. Da skal det være enkelt og konkurransedyktige priser, sier hun.