NRK Meny
Normal

Disse vil bli festspillsjef

Kontrabassisten Knut Erik Sundquist og mangeårig Riddu Riddu-sjef Lene Hansen er blant søkerne til jobben som direktør for Festspillene i Nord-Norge. Hvem som får jobben besluttes før jul.

Disse vil bli sjef for Festspillene i Nord-Norge

Nora Kiil, Knut Erik Sundquist og Lene Hansen er blant de ni søkerne til jobben som direktør for Festspillene i Nord-Norge.

Totalt ni personer har søkt jobben som sjef for en av landsdelens viktigste kulturinstitusjoner. Den nye sjefen overtar etter Tone Winje, som avslutter sin festspillkarriere etter Festspillene 2015.

* 53 år gamle Knut Erik Sundquist er opprinnelig fra Tromsø, men har bodd i Harstad i flere år. Sundquist har opptrådt på Festspillene i Nord-Norge en rekke ganger. I fjor var han atpåtil hovedpersonen - som "årets profil".

* En annen søker er Lene Hansen fra Manndalen i Kåfjord. 43 år gamle Hansen er nok best kjent som mangeårig leder og styreleder for urfolksfestivalen Riddu Riddu. Senere har hun blant annet jobbet som markedssjef for sjakk-OL i Tromsø.

* Tromsøværingen Nora Kiil ønsker også å bli ny festspilldirektør. Nora Kiil var i mange år sjef for kulturhuset i Tromsø.

* En annen på søkerlista er Kristin Eriksen Bjørn. Bjørn er kjent som instruktør, dramaturg og manusforfatter, og styrer teatergruppa Ferske Scener i Tromsø.

* Tyske Andreas Hoffmann har også søkt jobben. Han er i dag kunstnerisk leder for Pikene på Broen i Kirkenes.

* I tillegg står Thorbjørn Gaarder fra Oslo, John Opshaug fra Narvik samt to anonyme navn (ei kvinne på 33 år og en mann på 57 år) på søkerlista.

Den nye direktøren blir trolig ansatt i Festspillenes styremøte den 17. desember.