Dette skal selge Norge i utlandet

Nordlysfotograf Ole Christian Salomonsen skal hjelpe med å lokke utenlandske turister til Norge. Se den spektakulære videoen.

Nordlys

Nordlyset over Tromsdalstinden, med hurtigruta og Ishavskatedralen i forgrunnen.

Foto: Ole Christian Salomonsen

– Det er fantastisk å få være med på dette.

Det sier den kjente fotografen som i årevis har jaktet på de beste nordlysbildene.
Nå har tromsøgutten fått jobben med å hjelpe Visit Norway til å skaffe flere vinterturister til Norge.

Norge har allerede mistet julenissen til Finland. Nå kan de miste nordlysturistene til finnene også som satser hardt på turisme. Derfor ruster nå reiselivsaktøren Visit Norway opp i kampen om nordlysturistene, og de har bedt fotografen Ole Christian Salomonsen om hjelp.

«The best of»

Visit Norway har tidligere brukt en av Ole Christians nordlysvideoer for å lokke folk til Norge.

– Det som nå har skjedd er at jeg er bedt om å produsere en ny video som skal være «top of the top». Det mener jeg å ha gjort. Jeg har hentet de beste opptakene jeg har fra de tre nordlysvideoene som jeg har laget tidligere. De har jeg satt sammen til videoen som Visit Norway har bestilt. Så har jeg fått satt ny musikk til bildene, samtidig som bildekvalitet er blitt enda bedre. Musikken tar fatt i det magiske ved nordlyset og er med på å forsterke opplevelsen, sier han til NRK.

SE VIDEOEN:

Sett av millioner

Nordlysbildene til Ole Christian Salomonsen er allerede sett av mange millioner mennesker. Visit Norway har alene 600 000 følgere på Facebook. Bildene vandrer verden rundt.

I tillegg har han sjøl noen titusener følgere på Facebook som deler nordlysbildene.

– Jeg vet ikke sjøl hvor mange millioner seere vi snakker om, men det er mange sier den kjente nordlysfotografen. Jeg får mange e-poster fra folk verden over som forteller at de har fått lyst til å besøke Norge og Tromsø etter å ha sett nordlysbildene mine, sier han.

Ole Christian Salomonsen

Ole Christian Salomonsen er etter hvert blitt en av de mest erfarne nordlysfotografene.

Foto: Ole Christian Salomonsen

Brukt i BBC-film

Det er ikke bare følgerne på Facebook som får se bildene til Ole Christian. I BBC-filmen «Walking with Dinosaurs 3D» har han levert alle de fantastiske nordlysbildene.

Dessuten har NRK Troms laget to dokumentarfilmer om blant andre ham som vises 29. og 30. desember på NRK1.