NRK Meny
Normal

Brukte gamle rustne trillebord til å frakte mat

Butikklederen ved Coop Mega sier de har rettet opp og gått gjennom renholdsrutinene med ansatte, etter å ha fått fem pålegg fra Mattilsynet.

Coop Bossekop

Coop Mega i Bossekop har fått rettet opp påleggene fra Mattilsynet, om bedre renhold og fjerning av gammelt kjøkkenutstyr.

Foto: Erik Lieungh

– Vi har rettet opp i alle påleggene vi fikk. Vi har også har hatt gjennomgang av renholdsrutinene med de ansatte, sier butikkleder Anne Simonsen ved Coop Mega Bossekop.

Det var etter en inspeksjon ved butikken at Mattilsynet kom med fem pålegg om forbedring for Coop Mega Bossekop i Alta.

De mest alvorlige bruddene var dårlig orden og renhold på kjøkkenet. Det var mange gamle og unødvendige ting oppbevart på kjøkkenet.

Blant annet ble det brukt gamle rustne trillebord til å frakte mat, som også ble brukt til å frakte søppel. Disse har de nå kvittet seg med, sier butikklederen.

De fikk også pålegg om å bedre renholdsrutinene og internkontrollen med de ansatte.

– Vi har hatt møte med de ansatte og sørger nå for at de blant annet bruker plastforklær for å hindre søl på klærne sine i arbeid med mat, og sørger for ordnetlig rengjøring i kjøkkenet, sier Simonsen.

Simonsen sier de også har fått fjernet alt av gammelt utstyr på kjøkkene som Mattilsynet pekte på under kontrollen.

– Vi har kastet alt av gamle skjærefjøler, den gamle vogna og slikt som var gammelt og slitt. I hovedsak var jo det at vi hadde en del gammlet og slitt utstyr det mest alvorlige, sier hun.