Normal

Bjørn Gunnar Jørgensen trekker seg som politisk rådgiver

Politisk rådgiver Bjørn-Gunnar Jørgensen (Frp) har i samråd med byrådsleder valgt å trekke seg som rådgiver for byrådet i Tromsø kommune.

Video FRP -rådgiver sparken

VIDEO: Bjørn-Gunnar Jørgensen (Frp) går fra sin jobb som politisk rådgiver i Tromsø.

– Presset de siste dagene har vært massivt, og for meg var det svært belastende at min familie ble brakt inn i saken. Derfor har jeg i dag valgt å trekke meg, sier Bjørn-Gunnar Jørgensen etter pressekonferansen onsdag ettermiddag.

Sammen med byråd Kristoffer Kanestrøm (Frp) har Jørgensen vært under sterkt press, etter at Nordlys lørdag skrev at de hadde takket ja til en betalt tur til Dubai . En av Tromsøs mest profilerte entreprenører, Stig Henriksen i Effektiv Prosjektutvikling, betalte Frp-duoens billetter.

Avisas avsløring førte til at de to avbrøt reisen.

Ble anmeldt

Kristoffer Kanestrøm (Frp) er byråd for helse i Tromsø, og vil bl.a. måtte behandle saker som omfatter bygging av nytt sykehjem i Tromsø.

Fram til 14. november var han styremedlem, mens Jørgensen var styreleder i eiendomsselskapet. Selskapet har laget et såkalt mulighetsstudium for sykehjem og omsorgsboliger ved nye Otium. Dubai-turen gjorde derfor at partiet Rødt anmeldte Frp-byråden for korrupsjon .

Entreprenør Stig Henriksen svarte med en motanmeldelse for æreskrenkelse. Onsdag ettermiddag opplyste Troms politidistrikt at begge saken er henlagt.

– Årsaken er at vi ikke ser noen grunn til å bruke ressurser på dette, sier politiadvokat Morten Hermansen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video 129e48b3-61c5-4d4d-94fe-8d39e6073b16.jpg

VIDEO: Byråd Kristoffer Kanestrøm (Frp) har fått en turbulent start i Byrådet for Tromsø.

Fikk betalt avgifter av entreprenør

Entreprenørselskapet som betalte reise for to Frp-medlemmene til Dubai, betalte også i høst valgkampstøtte til partiet.

I dagens papirutgave av avisa Nordlys kom det også fram at Effektiv Prosjektutvikling betalte kommunale avgifter og forsikring på en leilighet Jørgensen eier .

Onsdag morgen sa Jørgensen til NRK at han hadde vurdert å trekke seg. I løpet av ettermiddagen ble hans avgang annonsert.

Det har vært en tøff tid, de siste dagene. Og jeg har i dag valgt å trekke meg som politisk rådgiver. Jeg hadde et godt møte med byrådsleder Øyvind Hilmarsen tidliger på formiddagen, og der ble vi enige om at dette var det beste å gjøre slik som situasjonen er, sa Jørgensen onsdag ettermiddag.

– Du er blitt syndebukken, både for turen til Dubai og for saken i forbindelse med at den samme entreprenøren som betalte turen for dere, også har betalt kommunale avgifter og forsikring for en leilighet du eier. Føler du at det er du som er hovedansvarlig for de problemene som her har oppstått?

De tingene som har vært i fokus nå er det jeg som er ansvarlig for. Jeg tar det ansvaret, og har derfor valgt å trekke meg som politisk rådgiver.

Forlater ikke politikken

Dermed ble det kun 48 dagers virke i det nye Byrådet for Frps Bjørn-Gunnar Jørgensen.

Men selv om Jørgensen trekker seg, er han ikke ferdig med politikken.

– Jeg ser fram til å ta tak i det viktige arbeidet kommunestyret skal gjøre fremover, sier Jørgensen.