Hopp til innhold

Har vurdert å trekke seg

I dag kom det nye avsløringer om økonomiske bindinger mellom politisk rådgiver Bjørn Gunnar Jørgensen og entreprenør Stig Henriksen.

Bjørn Gunnar Jørgensen

Bjørn Gunnar Jørgensen er politisk rådgiver i byrådet i Tromsø.

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

– Det har vært veldig tøft de siste dagene. Det har vært et hardkjør fra media som det har vært nesten umulig å stå i. Også familie og omgangskrets blir berørt, sier politiske rådgiver i byrådet i Tromsø, Bjørn Gunnar Jørgensen (Frp), til NRK.

I dagens papirutgave av avisa Nordlys kommer det fram at Effektiv Prosjektutvikling, selskapet der entreprenør Stig Henriksen er daglig leder, betalte kommunale avgifter og forsikring på en leilighet Jørgensen eier.

Jørgensen kjøpte leiligheten fra konkursboet til Henriksen for 150.000 kroner. Kjellerleiligheten ligger nå til salgs for 490.000.

Betalte forsikring og avgifter

Dette er den siste i rekken av avsløringer etter at det ble kjent at Jørgensen og byråd Kristoffer Kanestrøm fikk spandert på seg en luksustur til Dubai av Effektiv Prosjektutvikling.

Kanestrøm og Jørgensen satt tidligere i styret for selskapet. Selskapet skal også være involvert i planene om det nye sykehjemmet Otium i Tromsø.

– Hvorfor betalte Henriksens firma kommunale avgifter og forsikring?

– Tanken var at Effektiv Prosjektutvikling skulle gjør pusse opp leiligheten.de skulle ta kostnadene med byggarbeid, og den fakturaen skulle viderefaktureres meg, sammen med resten, jeg syns linken Nordlys prøver å skape, er veldig tynn, sier Jørgensen.

Han forteller at leiligheten selges fordi oppussingen ble for dyr og tidkrevende. Jørgensen sier at han har vært åpen om sitt vennskap med Henriksen, og sier han reagerer på at dette blir omtalt som svært tette bindinger.

– Har vært langt nede

Jørgensen sier han har informert byrådsleder Øyvind Hilmarsen om leilighetssalget.

– Hva sa han til det?

– Det blir en sak mellom meg og Øyvind Hilmarsen, sier Jørgensen.

Han står fast på at verken skissen til Otium som Henriksen skal ha vært med på å utforme, ikke har blitt presentert for byrådet, og at han og Kanestrøm var ute av styret før skissen ble laget.

– Har du vurdert å trekke deg?

– Det er klart det har gått mange tanker gjennom hodet. Vi får se hvordan utviklinga blir. Jeg har vært langt nede, og er langt nede fremdeles, sier Jørgensen.

– Hvordan ser du på din politiske framtid?

– Vi får se hvordan de neste dagene går. Det ser ikke bra ut, men vi har prøvd å svare på alle spørsmål, så vi håper vi kan ri av stormen, sier Jørgensen.

Han skal i dag i møte med byrådet, og sier han håper at saken kan få en avslutning.