NRK Meny
Normal

Avviser å ha feilinformert fylkestinget

Fremskrittspartiet og Høyre beskylder fylkesrådsleder Cecilie Myrseth for å ha feilinformert Troms fylkesting. – Nei, det har jeg ikke gjort, svarer Myrseth.

Cecilie Myrseth

Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth avviser at hun har feilinformert Troms fylkesting.

Foto: Hans Ludvig Andreassen / NRK

I går behandlet fylkestinget regionreformen. Da sa Cecilie Myrseth at hun ikke hadde hørt noe fra verken regjering eller Stortinget om arbeidet som pågår med reformen.

Men i morges kunne Høyres Ole-Johan Rødvei fortelle at det sist mandag kom en invitasjon fra saksordføreren for reformen i Stortinget, Andre Skjelstad fra Venstre.

I invitasjonen som er sendt fra politisk rådgiver Håvard Sandvik i Venstres stortingsgruppe om møtet, står det:

«Fra Stortinget deltar representant i Kommunal- og forvaltningskomiteen, André N. Skjelstad (V). Fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet stiller statssekretær Grete Ellingsen. Bakgrunnen for møtet er avtalen mellom regjeringspartiene, Venstre og Krf om regionreformen. Hensikten med møtet er å diskutere en ny regionstruktur i Nord-Norge med de berørte fylkesordførerne.»

Denne invitasjonen har blitt også sendt til den politiske ledelse i Troms fylkeskommune.

– Vi skulle fått informasjon

Line Miriam Sandberg

– Jeg konstaterer at Myrseth ikke bryr seg når Troms blir invitert til et møte med saksordføreren for regionreformen på Stortinget, sier Line Miriam Sandberg (Frp)

Foto: Pressefoto

Ole Johan Rødvei reagerte på at fylkestinget ikke hadde blitt informert om dette.

– Vi skulle ha fått informasjon om dette. Et slikt møte vil være viktig for å gi beskjed om hva Troms mener om reformen, sa Rødvei.

Cecilie Myrseth bekreftet at hun hadde fått denne invitasjonen.

– Men dette var ingen formell invitasjon til et møte med Stortinget eller med regjeringa. Dette var et Venstre-møte. Jeg hadde ingen grunn til å informere om denne invitasjonen, sier Myrseth.

Hun sier at opposisjonen driver et politisk spill i denne saka. Men Frps Line Miriam Sandberg fastholder at fylkestinget ble feilinformert.

– Og jeg konstaterer at Myrseth ikke bryr seg når Troms blir invitert til et møte med saksordføreren for regionreformen på Stortinget.