NRK Meny
Normal

«Tegnemester Tusj» skal bli den nye filmsuksessen fra nord

Nordnorsk Filmsenter har tildelt Fabelfjord 400.000 kroner i produksjonstildeling til kortfilmen «Tegnemester Tusj».

Dinosauren som er tegnet blir levende

Dinosauren som er tegnet blir levende i filmen.

Foto: Fabelfjord/Roger Gihlemoen

– Selv om budsjettet er langt høyere enn tildelingen vi fikk i dag så er dette en god begynnelse, sier manusforfatter Endre Lund Eriksen.

Ved å blande animasjon i vanlig film satser nå Regissør Jim Hansen fra Mosjøen på å skape en vilter og morsom film der både fantasien og dinosaurene løper løpsk.

Filmen er basert på en idé av Emmy-nominerte Roger Gihlemoen, han har tidligere hatt suksess med blant annet Tegnebyen som har vært vist på NRK Super.

Endre Lund Eriksen har skrevet manuset som handler om søsknene Vilja og Theodor som får den livsfarlige bølla Bremer etter seg. De må søke tilflukt hos den merkelige kunstneren Tegnemester Tusj. Det viser seg at Tusj har en magisk pensel som kan gjøre tegninger levende. Kanskje den kan brukes i kampen mot Bremer?

Vilja og Theodor bruker penselen for å få liv i en tegning av en dinosaur, og snart tar dinosauren opp kampen med Bremr. Men hvordan i all verden holder man styr på en stor dinosaur, og særlig når den får 6 babydinosaurer?

Endre Lund Eriksen har etter hvert blitt en meget anerkjent forfatter og filmskaper, boken hans «Den sommeren da pappa ble homo» ble det også teater av.

Filmen har et budsjett på rundt 2 mill kroner så med dagens tildeling og penger fra FilmCamp i Målselv gjenstår det enda noen kroner før de er i mål, men Lund Eriksen har stor tro på at det også skal komme støtte fra Norsk filminstitutt.

– Planen er at opptakene skal starte august neste år, og premieren blir da på Tromsø Internasjonale Filmfestival om et drøyt år, sier Lund Eriksen.