«Hvis æ fikk være sola di»- Randi tilbake på scenen etter 30 år

Du husker kanskje Harstadjenta som på 80-tallet hadde landeplagen «Hvis æ fikk være sola di». Det er 30 år siden sist Randi Hansen holdt konsert på en scene, men lørdag var hun tilbake.

Du husker kanskje Harstadjenta som på 80-tallet hadde landeplagen «Hvis æ fikk være sola di». Det er 30 år siden sist Randi Hansen holdt konsert på en scene, men lørdag var hun tilbake.

Sangen stod også på programmet da Sortland Jazz – og viseklubb hadde invitert til konsert lørdag kveld.

– Jeg var nervøs og spent, sier Randi Hansen, men samtidig var det en glede å få dele det jeg har jobba med hjemme i så mange år.

For Randi hadde også mange urframføringer av sanger på denne konserten. Mange med en sår sart tone, preget av egne og andres opplevelser.

– Det var så fantastisk artig, sier hun.

– Hva har det betydd for deg at jazzklubben her har invitert deg?

– Det har betydd at jeg har våga meg frampå igjen. Det har ikke vært veldig lett å gjøre det, for jeg har hatt mange andre ting jeg har fylt livet mitt med. Nå har ungene flytta ut og jeg har fått tid til meg sjøl. I mellomtida har jeg laga masse ny musikk, så det var veldig bra at de spurte meg.

Plateutgivelser Randi Hansen

Noen av verkene Randi Hansen har utgitt.

Foto: Nils Mehren / NRK

– Den flotte stemmen

Mange i salen i det nye kulturhuset på Sortland, Kulturfabrikken, var også glade for å møte Randi etter så mange år. Mange husker fremdeles hvor de var første gang de hørte «Hvis æ fikk være sola di».

Terje Lundbakk var en av dem som måtte ned på scenen og snakke med Randi etter konserten. Han fortalte at han kom fra en fotballkamp og kona ropte at han måtte komme inn å høre den flotte stemmen til denne jenta fra Harstad.

– Konserten i kveld var også utrolig flott, sier Lundbakk.

Ja, mange måtte fram med lommetørklær og tørke tårer når Randi med vemodig stemme sang de gamle sangene, og de nye om lengsel, kjærlighet og ikke minst resultater av krig og elendighet.

I salen var også alle de voksne barna til Randi Hansen, ja, eldstedattera var med og kora ho mor. For to av de yngste tvillingene var det svært spesielt å oppleve mor for første gang som artist på en scene. Og Randi sjøl har lyst til å spille mer.

Terje Lundbakk og Randi Hansen

Terje Lundbakk fikk møte sin store helt, Randi Hansen i Kulturfabrikken.

Foto: Nils Mehren / NRK