NRK Meny
Normal

«Etter Kamp» gir deg alt du trenger og vil vite om kampene på Alfheim

Allerede før svetten har lagt seg etter TILs hjemmekamper får du nå kommentarer, skuffelse, glede og analyser direkte servert fra mixed sone på Alfheim.

Lekstrøm

Tromsøs keeper Benny Lekström jubler etter kampen mellom Tromsø IL-Bodø/Glimt på Alfheim stadion i november i fjor.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

NRK Troms, Nordlys og Mediehuset iTromsø har gått sammen om et helt nytt prosjekt denne fotballsesongen.

«Etter Kamp» blir et ti minutter direktesendt sending på nett!

Klokken 20.55 fredag kveld går årets første program på lufta – noen få minutter etter at TIL–Start har spilt ferdig på Alfheim.

NRK har de siste par årene i stadig større grad samarbeidet med lokalavisene, blant annet under valget i fjor høst, gjennom streaming av ulike arrangement og cupfotball. Nå ønsker kringkasteren å prøve et nytt konsept etter hver hjemmekamp.

– Publikum vil ikke bare få vite hva hovedtrener Bård Flovik og spillerne mener, men også hva avisenes reportere og kommentatorer har å melde. Vi tror og håper det vil gi et mer spennende innhold etter kampene, sier NRKs fotballkommentator Gunnar Grindstein.

Rune Robertsen, Gunnar Grindstein og Leif-Morten Olaussen

Sportsredaktør i iTromsø, Rune Robertsen, fotballkommentator i NRK, Gunnar Grindstein og Sportsleder i Nordlys, Leif-Morten Olaussen.

Foto: Bernt Olsen / NRK

Reaksjoner fra spillere og trenere

Han skal lede sendingene og ha med seg en kollega fra Nordlys og iTromsø. Rune Robertsen, sportsredaktør og kommentator i Mediehuset iTromsø, skal være med i hver sending.

– Vi synes samarbeidet med høres spennende ut. Vi er glade for muligheten til å videreutvikle et slikt konsept, og tror lesere og seere som følger TIL vil glede seg over å få reaksjoner fra spillere og trenere så raskt etter kampen. Det er viktig for iTromsø å følge TIL tett, både når det går bra, og dårlig. Med denne sendingen tar vi et nytt steg videre, sier Robertsen.

Gode diskusjoner

Sportsleder i Nordlys, Leif-Morten Olaussen, sier det slik:

– Vi har hatt et utmerket samarbeid med NRK på flere områder de siste årene. Blant annet når det gjelder fotballsendinger på nettet de siste årene der vi har sendt TILs cupkamper. Gjennom denne satsingen blir samarbeidet styrket, sier Olaussen.

– Vi tror at dette vil gjøre det mer spennende å følge sendingene fra Alfheim etter kampslutt. Og så kan vi håpe på noen gode diskusjoner mellom TIL-trener Bård Flovik og noen av byens sportsjournalister, sier Olaussen.