NRK Meny
Normal

– Vi ser alvorlig på det som har skjedd

Politiet har satt inn store ressurser for å etterforske om det har skjedd en overfallsvoldtekt i Tromsø natt til lørdag.

Overfallsvoldtekt tromsø

I dette smuget skal voldtekten av kvinnen i 20-årene ha skjedd natt til lørdag.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

En kvinne i 20-årene har fortalt at hun ble voldtatt i et smug i Tromsø sentrum natt til lørdag. Etter episoden kom det flere personer til stedet, og politiet ble varslet. Kvinnen har også anmeldt forholdet.

Politiet etterforsker nå om det er en overfallsvoldtekt kvinnen har vært utsatt for.

– I Tromsø er det ikke ofte det skjer overfallsvoldtekter, det har vi ikke veldig mange av. Og det er derfor vi ser så alvorlig på dette, det er viktig at vi finner ut hva som har skjedd, sier politiadvokat Kirsti Jullum Jensen i Troms politidistrikt.

Kvinnen var alene da voldtekten skjedde.

– Vi har tatt flere vitneavhør, og politiet jobber ut fra at det er ukjent gjerningsperson. Kvinnen avhøres også lørdag ettermiddag, sier Jullum Jensen.

Store ressurser

Politiet har satt ned et eget team bestående av både tekniske og taktiske etterforskere.

– Vi bruker en god del ressurser på dette, og forsøker å gjøre så mye som mulig for å få klarhet i hva som har skjedd, forteller hun.

De har sperret av smuget der voldtekten skal ha skjedd, og foretatt kriminaltekniske undersøkelser.

– Å etterforske et åsted utendørs er en krevende oppgave, og vi har sperret av for å forsøke å bevare eventuelle spor som er der, sier Jullum Jensen.

Overfallsvoldtekt tromsø

Den anmeldte voldtekten skjedde i smuget like ved en godt trafikkert vei nattestid. Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

Etterlyser vitner og tips

Et kamera i området vil også bli en del av etterforskningen. Samtidig forsøker politiet å få klarhet i om det er andre kameraer i området som kan ha fanget opp noe.

Nå ønsker politiet at personer som har vært i området rundt Kirkegata i Tromsø i tidsrommet 01:45-02.30 som kan ha sett eller hørt ting, om å ta kontakt. De er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger.