– Var overbevist om at jeg skulle få frispark

Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn i duell som avgjorde kampen.

Gudmund Kongshavn

Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn diskuterer med LSK-kaptein Erling Knudtzon etter kampen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tromsø gikk fra 5–0 mot Sandefjord fredag til 0–2 for Lillestrøm tirsdag på vindfulle La Manga. Scoringen som avgjorde kampen kom knapt midtveis i andre omgang etter en dødball der keeper Gudmund Kongshavn tapte en duell i feltet – og innbytter Bajram Ajeti kunne feire med salto etter enkelt å ha satt ballen i tomt mål.

– Jeg var umiddelbart overbevist om at jeg skulle få frispark der, forklarte Gudmund Kongshavn til NRK etter kampen.

Han diskuterte episoden både med dommeren og flere av LSK-spillerne.

– Keepere pleier å få frispark i sånne situasjoner. Men det er mye bedre at det skjer nå enn at det skjer i serien. Og så kan jeg også muligens ta lærdom av det, og prøve å bokse ballen i sånne situasjoner – i stedet for å prøve å holde den, sier Kongshavn.

(Artikkelen fortsetter under)

Morten Gamst Pedersen etter tapet mot LSK.

LSK vant fortjent

Lillestrøm skapte flest sjanser. Og vant sånn sett fortjent. Tromsø gjorde mange bytter fra Sandefjord-kampen – blant annet hele midtbanefireren. Og byttet også mye underveis i kampen.

– Dette er kamper der vi skal øve oss på ikke å tape, men samtidig fikk vi prøvd mange spillere og brukt hele troppen, sier TIL-trener Bård Flovik.

Morten Gamst Pedersen kom inn etter pause sammen med Aron Sigurdarson, og først da ble det litt sving over det offensive spillet.

– En jevn kamp som bikker Lillestrøm sin favør til slutt. Men det er fortsatt februar. Og det er greit å få noen vekkere av og til også, sier Gamst.

(Artikkelen fortsetter under)

El Hadj Mour Samb

El Hadj Mour Samb og Mehdi Dioury debuterte i kamp for TIL mot Lillestrøm på La Manga. Spesielt Mour Samb viste seg fram – og kunne utlignet på en heading etter corner drøye ti minutter før slutt.

Foto: Tromsø IL

Spennende prøvespillere

Også de to senegaleserne som er på prøvespill fikk sjansen i andre omgang. Spesielt El Hadj Mour Samb viste seg fram med både fart, et godt skuddforsøk og en heading etter corner som kunne – og burde – gitt 1–1 før LSK økte til 2–0.

– Et veldig interessant innhopp. Veldig fotrapp og fin venstrefot, var dommen fra Bård Flovik.

18 år gamle Mehdi Dioury var ikke like markant, og gjorde et par enkle pasningsfeil.