NRK Meny
Normal

– Langnes, er ikke det presset nok fra før?

Guri Jahr byttet jobb som følge av rushproblemene over Sandnessundet. Hun har ikke veldig stor tro på forslaget om nye Kvaløyforbindelsen.

Guri Jahr

Guri Jahr fra Kvaløya er ikke veldig imponert over det nye forslaget til Statens vegvesen.

Foto: Einar Andreassen / NRK

– Vil det løse noe å legge en ny bru på Langnes? Er det ikke presset nok der fra før?, spør Kvaløyabosatte Guri Jahr.

Jahr undrer seg over Statens vegvesens nye forslag til Kvaløyforbindelse. De anbefaler å bygge en bru litt sør for dagens Sandnessundbru, som går over til Kvaløysletta.

– Jeg trodde kanskje de skulle bygge ei bru nærmere Sandnessundbrua. Da kunne den ene brua ha gått til Tromsø, og den andre fra. Nei, jeg er faktisk ikke sikker på hvor lurt det nye forslaget er, sier hun.

Kvaløyforbindelsen

Slik forespeiler Statens vegvesen at den nye Kvaløyforbindelsen vil bli.

Foto: Illustrasjon, Statens vegvesen

Løste problemet selv

Jahr jobbet tidligere som lærer på en skole på Tromsøya. Men etter mye tid i bil, og det hun omtaler som unødvendig stress, tok hun selv tak.

– Jeg har løst dette fint med å bytte jobb, slik at jeg kjører mot rushtrafikken. Nå jobber jeg på en skole i Kaldfjord, sier hun.

Jahr følte hun brukte altfor lang tid til og fra jobb, særlig når hun skulle levere og hente ungene i barnehage og skole i tillegg.

– Det ble bare stress å ha det slik. Unødvendig stress.

Nå mener hun det er på tide å finne en løsning for trafikkproblemene som oppstår i området rundt Sandnessundbrua.

– De må snart begynne å skynde seg å finne ut en løsning for den nye Kvaløyforbindelsen. Det er på overtid dette her, med mange år, sier Jahr.

Se video av planene:

Veldig fornøyd med trasevalget

Bydelsrådet på Kvaløysletta er særdeles fornøyd med forslaget til Statens vegvesen. De har vært med i prosessen siden 2012, og nestleder Dan Eivind Johansen sier det foreslåtte trasevalget er helt i tråd med det de foreslo.

Dan Eivind Johansen

Nestleder i bydelsrådet på Kvaløysletta, Dan Eivind Johansen, forteller at de er fornøyd med det nye valget.

Foto: Privat

– Med bakgrunn i befolkningsgrunnlaget, tettheten rundt selve brua og for å avvikle trafikken fra hele sørvest-siden er dette et forslag vi stiller oss bak. Vi er strålende fornøyd, sier Johansen.

Håper på rask prosess framover

Han forteller at det har vært viktig for bydelsrådet å få løst trafikkproblemene både på fastlandet og Kvaløya.

– Det er viktig for oss frivillige at vegvesenet har gått for det samme som oss. Vi har vært i mange møter med kommunen og politikerne, og er strålende fornøyd så langt.

Nå håper nestlederen i bydelsrådet at prosessen kommer i gang i løpet av 3–5 år.

– Det har vært fortgang i prosessen så langt, og Kvaløyforbindelsen har vært prioritert. Kanskje må vi ikke vente så altfor mange år, sier Johansen.