– Dette vil forstyrre påskeidyllen i fjellet

I påsken vil veien opp til Målselv fjellandsby stenges i perioder på grunn av trekking av ny kraftledning.

Målselv fjellandsby

Målselv fjellandsby i Målselv kommune er et yndet feriemål i påska. Nå frykter daglig leder Jan Erik Vassnes for påskeidyllen.

Foto: Linda Pedersen / NRK

– Det blir et dilemma for hele fjellet. Vi skal ha masse folk opp, dagsbesøk, hyttefolk skal opp og ned og dette kan bli en alvorlig flaskehals for vår del, sier daglig leder i Målselv fjellandsby, Jan Erik Vassnes.

Han reagerer med sjokk over nyheten fra Målselv kommune torsdag kveld, om at veien opp til anlegget deres stenges i perioder på opptil 30 minutter på grunn av en ny kraftledning.

– Dette er ikke positivt for fjellandsbyens side. Det er midt i den høyeste aktiviteten vår, og vi er veldig overrasket, sier Vassnes.

Statnett holder på å strekke en ny kraftledning fra Ofoten og nordover til Finnmark. Ledningen går like til venstre for fjellandsbyen, og sneier veien opp til skianlegget.

Arbeidet vil også medføre kraftige smell, som vil kunne høres opptil ti kilometer unna.

Målselv fjellandsby

Statnett mener de ikke skal sperre veien opp til hyttefeltet.

Savner informasjon

Vassnes har tidligere vært i dialog med Statnett, og da fått beskjed om at de skulle være ferdig til førstkommende lørdag. Nå er det klart at de vil fortsette arbeidet gjennom hele påsken, og har søkt om tillatelse fra kommunen om å jobbe enkelte røddager i tillegg.

– Nå er situasjonen en helt annen, og det er vi ikke fornøyd med. Det vil påvirke påsken at vi får mye støy i området med helikopter og anleggsmaskiner, og det vil selvfølgelig også påvirke påskeidyllen i fjellet, sier Vassnes.

Han synes det er betimelig at Statnett velger å gjøre det i dette området akkurat i påska, all den tid linja er lang. Han savner også bedre informasjon fra Statnett selv.

– De har ikke vært i dialog med oss om hvordan de kan løse det hvis de skal gjøre det i påsken. Dette er bare noe de har kommet og sagt de skal gjøre, forteller Vassnes.

Vil jobbe på helligdager

Berit Erdal

Kommunikasjonssjef i Statnett Region Nord, Berit Erdal.

Foto: NRK

– Utfordringen vår er at vi må holde framdriften oppe. Det er kun i små perioder utover våren hvor vi får koble ut eksisterende ledninger for å skjøte på nybygg. For å gjøre oss klare til utkoblingstidene er vi nødt til å bruke ekstra dager, sier kommunikasjonssjef i Statnett Region Nord, Berit Erdal.

– Vi skal ikke hindre ferdsel til og fra hyttefeltet, det har vi ikke gjort til nå, og det skal vi ikke gjøre. Men støy vil det bli, og det må vi bare beklage. Men det er nødvendig for å få framdrift, og for å få forsyningssikkerheten bedre nordover, sier Erdal.