Normal

- Jeg har ikke sett et bedre OL-konsept enn Tromsø

Petter Rønningen ble onsdag ny daglig leder i Tromsø 2018.

Rønningen ble presentert som ny sjef på en pressekonferanse i Tromsø onsdag. Rønningen etterfølger Bjørge Stensbøl som trakk seg fra stillingen etter mye turbulens.

- Et unikt konsept

Rønningen sier han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Det er ikke lenge man lever på idrettssuksess. Dette er en oppgave jeg tar fatt på med glede og entusiasme. Tromsø 2018 er et unikt konsept. Det blir kompakte leker i unik natur, med en åpen og gjestfri befolkning, sier Rønningen.

Se Nett-TV: Petter Rønningen ny OL-general

Rønningen har tidligere vært rådgiver for søkerorganisasjonene i Salt Lake City, Vancouver og nå sist Sotsji, som alle fikk tildelt vinterlekene de søkte om.

- Jeg har ikke sett et bedre OL-konsept enn Tromsø, og jeg tror vi har muligheter til å bli arrangør i 2018. Det er mye hardt arbeid som skal gjennomføres først, og det var derfor jeg sa ja til styrets anmodning om å overta som daglig leder, sier Rønningen.

Petter Rønningen

Petter Rønningen til venstre, og styreleder Petter Jansen til høyre på onsdagens pressekonferanse.

Foto: NRK

Fra motstander til tilhenger

Rønningen var sterk motstander av Tromsøs kandidatur da den norske søkerbyen ble valgt for et drøyt år siden. Nå blir han med på laget.

- Jeg har vært rådgiver ei stund og har nå fått innsikt i prosjektet. Jeg må innrømme at jeg uttalte meg på et noe manglende grunnlag. Det var ikke noe av det klokeste jeg har gjort. Jeg har beveget meg fra tilskuerplass til å innta en spillerjobb på banen i dette prosjektet, sier han.

Nå blir arbeidet med å sikre en statsgaranti hans første store oppgave.

- Vi er nå i en oppløpsfase i OL-prosjektet med hensyn til statsgaranti. Vi må gjøre hva vi kan for å informere myndighetene godt når de skal ta avgjørelsen. Det handler om troverdighet. Nå må vi satse på gi folk kunnskap om hva et OL i Tromsø vil bety. Vi må formidle begeistring for å få oppslutning blant folk flest, sa han på pressekonferansen onsdag.

- Trenger idrettsstøtte

Han sier Tromsø 2018 også må ha et tettere samarbeid med idretten.

- OL handler om idrett, og vi må ha støtte i idrettsbevegelsen, sier Rønningen.

Han krever også full kontroll og oversikt over økonomien.

- Det er avgjørende for meg, sier Rønningen.

Han begynner i jobben som daglig leder i dag, og trapper opp fram til 1. juni. Deretter jobber han for OL-selskapet på fulltid.