NRK Meny
Normal

VM-bronse til Gunnulfsen

Telemarkingen Mikael Gunnulfsen gikk inn til en sterk bronsemedalje på 15-kilometeren i U23-klassen under junior-VM på ski.

Mikael Gunnulfsen

VM-BRONSE: 22 år gamle Mikael Gunnulfsen gikk inn til VM-bronse tirsdag formiddag.

Foto: Marie Roksund / NRK

Gunnulfsen, som har fått sitt store gjennombrudd i langrennssporet denne sesongen, gikk et meget sterkt klassiskrenn i rumenske Rasnov. I mål var han kun slått av svenske Jens Burman og russiske Alexej Sjervotkin.

Burman ble verdensmester, etter å ha distansert nærmest konkurrent med formidable 26,8 sekunder. Bronsevinner Gunnulfsen var i mål 36,6 sekunder bak den suverene svensken.

– Jeg er nok i sjokk, og det kommer til å ta litt tid før bronsjemedaljen synker inn. Kroppen fungerte i dag, men jeg merker at jeg er sliten nå, sier Mikael Gunnulfsen til NRK etter at han gikk inn til VM-bronse tirsdag formiddag.

Les også:

– Svært sterk prestasjon

Audun Svartdal

Audun Svartdal skryter av Mikael Gunnulfsens VM-prestasjon.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

De andre norske løperne fikk det noe tyngre i Romania tirsdag.

Ringkollen-løper Eirik Sverdrup Augdal ble nest beste nordmann på sjetteplass. I mål var han slått av verdensmester Burman med ett minutt og 43 sekunder. Simen Hegstad Kruger og Johan Hoel ble henholdsvis nummer ni og 11, nesten to minutter bak teten.

Audun Svartdal fra Seljord har tidligere vært trener for det norske landslaget i skiskyting, og har vært tilknyttet Olympiatoppen. I tillegg har han de siste årene hjulpet Martin Johnsrud Sundby til å bli bedre på sprintdistansene på ski. Han sier Gunnulfsens prestasjon er meget sterk.

Det er en veldig stor prestasjon. Ser du på resultatlisten, ser du at han har flere merriterte langrennsløpere bak seg, både norske og utenlandske. Dette er virkelig stort.

Kan nå meget langt

Svartdal sier Gunnulfsen har det som skal til for å bli skikkelig god.

– Jeg har jobbet litt med skøyteteknikken hans, og han er bare 22 år. Det er ungt i langrennssammenheng. De som dominerer langrennssporten i verdenseliten nå er mellom 25 og 35 år. Han har mange gode år foran seg med den utviklingen han er inne i nå.

– Hvor langt kan han nå?

– Det er bare et spørsmål om hvor mye han er villig til å trene. De som blir skikkelig gode har trent i mange år. Deres viktigste egenskap er trening, altså viljen til å gjennomføre den treningen som er nødvendig for å bli så god. Om Mikael er villig til å trene så mye som det kreves for å etablere seg på et høyere nivå, så kan han bli virkelig god, sier Svartdal

 • Kritisk til å dele celle

  Ingeborg Kivle i Telemark fengsels- og friomsorgsforbund er kritisk til ordninga med fleire fangar på same celle. Det er fengselsstyresmaktene som seier at enkelte må dele celle i ein periode. Kivle meiner at ei ordning svekker tryggleiken.

  Ingeborg Kivle
  Foto: Anna Lognvik / NRK
 • Trafikkulukke i Bø

  Ein person er lettare skadd etter ei utforkøyring på Folkestadvegen i Bø. Fylkesveg 152 er delvis stengd på ulukkesstaden.

 • Mykje snø – liten flaumfare

  Sjølv om det er 20 prosent meir snø enn normalt rundt Tinnsjøen og Møsvatn, er det liten fare for flaum til våren. Det seier direktør i Øst-Telemarkens Brukseierforening, Nikolai Østhus. Flaumfaren aukar dersom det kjem mykje nedbør når snøen smeltar.

 • Fem vil ha rådmann-jobb

  Sæhænd Bazmi-Rasekh (28), Arve Semb Christophersen (57) og Ragnar Sundklakk (56) er tre av søkerne til stillingen som prosjektleder i den nye fylkeskommunen, senere fylkesrådmann i Vestfold og Telemark fylkeskommune. To navn er unntatt offentlighet, melder fylkeskommunen på nettsidene sine.