NRK Meny
Normal

VM-bronse til Gunnulfsen

Telemarkingen Mikael Gunnulfsen gikk inn til en sterk bronsemedalje på 15-kilometeren i U23-klassen under junior-VM på ski.

Mikael Gunnulfsen

VM-BRONSE: 22 år gamle Mikael Gunnulfsen gikk inn til VM-bronse tirsdag formiddag.

Foto: Marie Roksund / NRK

Gunnulfsen, som har fått sitt store gjennombrudd i langrennssporet denne sesongen, gikk et meget sterkt klassiskrenn i rumenske Rasnov. I mål var han kun slått av svenske Jens Burman og russiske Alexej Sjervotkin.

Burman ble verdensmester, etter å ha distansert nærmest konkurrent med formidable 26,8 sekunder. Bronsevinner Gunnulfsen var i mål 36,6 sekunder bak den suverene svensken.

– Jeg er nok i sjokk, og det kommer til å ta litt tid før bronsjemedaljen synker inn. Kroppen fungerte i dag, men jeg merker at jeg er sliten nå, sier Mikael Gunnulfsen til NRK etter at han gikk inn til VM-bronse tirsdag formiddag.

Les også:

– Svært sterk prestasjon

Audun Svartdal

Audun Svartdal skryter av Mikael Gunnulfsens VM-prestasjon.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

De andre norske løperne fikk det noe tyngre i Romania tirsdag.

Ringkollen-løper Eirik Sverdrup Augdal ble nest beste nordmann på sjetteplass. I mål var han slått av verdensmester Burman med ett minutt og 43 sekunder. Simen Hegstad Kruger og Johan Hoel ble henholdsvis nummer ni og 11, nesten to minutter bak teten.

Audun Svartdal fra Seljord har tidligere vært trener for det norske landslaget i skiskyting, og har vært tilknyttet Olympiatoppen. I tillegg har han de siste årene hjulpet Martin Johnsrud Sundby til å bli bedre på sprintdistansene på ski. Han sier Gunnulfsens prestasjon er meget sterk.

Det er en veldig stor prestasjon. Ser du på resultatlisten, ser du at han har flere merriterte langrennsløpere bak seg, både norske og utenlandske. Dette er virkelig stort.

Kan nå meget langt

Svartdal sier Gunnulfsen har det som skal til for å bli skikkelig god.

– Jeg har jobbet litt med skøyteteknikken hans, og han er bare 22 år. Det er ungt i langrennssammenheng. De som dominerer langrennssporten i verdenseliten nå er mellom 25 og 35 år. Han har mange gode år foran seg med den utviklingen han er inne i nå.

– Hvor langt kan han nå?

– Det er bare et spørsmål om hvor mye han er villig til å trene. De som blir skikkelig gode har trent i mange år. Deres viktigste egenskap er trening, altså viljen til å gjennomføre den treningen som er nødvendig for å bli så god. Om Mikael er villig til å trene så mye som det kreves for å etablere seg på et høyere nivå, så kan han bli virkelig god, sier Svartdal