Mikael Gunnulfsen trekker seg fra femmila

HOLMENKOLLEN (NRK): Lørdag skulle 22-åringen fra Skien stå på startstreken på femmila i Holmenkollen for første gang, klar for å gå fem mil på ski sammen med verdens beste skiløpere. Fredag ettermiddag valgte han å avlyse på grunn av sykdom.

Mikael Gunnulfsen

SPENT: Mikael Gunnulfsen foran smørestua i Holmenkollen, før han testet skiene i kollen fredag formiddag. Like etterpå bestemte 22-åringen seg for å ikke gå lørdagens renn, på grunn av sykdom.

Foto: Marie Roksund / NRK

– Det er klart det er surt, sier Mikael Gunnulfsen om avgjørelsen.

Fredag var 22-åringen i Holmenkollen for å teste skiene, føret og formen. Det var ingenting å si på verken været, skiene eller løypene i kollen denne formiddagen. Men formen derimot, den kunne vært bedre.

– Jeg våknet opp i dag og var ikke helt i form. Jeg føler meg 95 prosent, og man må være 100 prosent for å gå i kollen, sier han.

I tillegg har han en drøm om å gå VM i Romania i slutten av februar, og da mener 22-åringen at det er en dårlig ide å gå femmila når han er halvt syk, fordi sykdommen da kan forlenges.

Mikael Gunnulfsen og Jostein Vinjerui

Mikael Gunnulfsen (t.v.) gir trener Jostein Vinjerui mye av æren for at denne sesongen har blitt hans store gjennombrudd.

Foto: Marie Roksund / NRK

Har hatt en solid sesong

Det er uflaks for Mikael Gunnulfsen at han blir syk like før det store rennet. Langrennsløperen har nemlig spilt kortene sine riktig i oppkjøringen til årets skisesong. Det har gått mye i rulleski, og nå gir det seg utslag på vinterføret også. Gunnulfsen gir mye av æren til skitreneren Jostein Vinjerui, fra Rauland.

– Jeg har alltid hatt gode perioder på høsten, men så har jeg bare konkurrert på vinteren. Jostein har lært meg at jeg må opprettholde treninga gjennom vinteren også, sier langrennsløperen om treneren sin.

Onsdag formiddag var Gunnulfsen med på skisprinten i verdenscupen i Drammen. Han var 23/100 fra å gå videre i prologen. Ørn-løperen ble nummer 33 i den tøffe konkurransen, i det som var Gunnulfsens debut i verdenscupen.

Testet løypene

Det er en blid skiduo som møter oss i kollen. Da Mikael Gunnulfsen og treneren Jostein Vinjerui rusler ned fra smøreboden til løypene er det enda ikke avgjort at Gunnulfsen ikke skal gå. Han vil se an formen, og når han ser løypene, gjør det nesten vondt å tenke på at han kanskje må trekke seg på grunn av sykdom.

– Se på de flotte løypene, sier Gunnulfsen.

Gunnulfsen og Vinjerui

Gunnulfsen og Vinjerui testet smøringen i løypene i Holmenkollen.

Foto: Marie Roksund / NRK

Ser framover

Etter at Gunnulfsen og treneren Vinjerui har testet skiene, går Gunnulfsen tilbake til hotellet for å lade opp og se an formen. Noen timer senere tar han avgjørelsen om å stå over femmila.

– Vi svartmaler ikke det, vi har hatt en bra sesong uansett, og det er nok av andre høydepunkter som kommer senere i år. Femmila i kollen kommer han til å få sjansen til å gå andre ganger, sier Vinjerui.

– Nei, jeg legger meg ikke ned og griner av den grunn. Som Jostein sier, det kommer andre muligheter, sier Gunnulfsen.